X

Escridassada a Sánchez i crits de suport al Rei el dia de la Festa Nacional

Madrid acull els actes principals del Dia de la Hispanitat, amb la desfilada militar i la recepció a les autoritats al Palau Reial com a actes centrals

12/10/2021

Escridassada a Sánchez i crits de suport al Rei el dia de la Festa Nacional

Madrid celebra, com és tradició, els actes centrals de la Festa Nacional. El rei Felip VI ha presidit la jornada, acompanyat per la reina Letícia i la infanta Sofia. Enguany la princesa Elionor no hi ha participat, perquè estudia fora d’Espanya.

En saludar el monarca al president del Govern central, Pedro Sánchez, s’han sentit xiulades al president. Una escena que ha contrastat amb els crits de suport que han victorejat el rei durant molts de moments de l’acte. Poc després, Felip VI saludava els presidents autonòmics, entre els quals la presidenta de les Illes, Francina Armengol.

Enguany han participat prop de 2.600 soldats, uns mil menys que abans de declarar-se la Covid . Un dels moments destacats i visuals de la jornada ha estat el tradicional salt paracaigudista de la bandera nacional.

Després d’això, s’ha produit la hissada de la bandera i l’homenatge als caiguts per Espanya. I, a continuació, s’ha celebrat la desfilada, primer amb en la modalitat aèria, on s’han exhibit aeronaus de les forces armades però també d’altres organismes com Salvament Marítim o la Guàrdia Civil, i després la terrestre.

Ja al migdia, el Palau Reial ha acollit el tradicional besamans, on els reis han saludat les autoritats participants a l’acte, representants de tots els poders de l’Estat.

12/10/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris