X

Les Illes tanquen el pont del Pilar amb una ocupació del 75%

Només a Palma durant aquest festiu s'enlairan i aterraran més de 500 avions

12/10/2021

Les Illes tanquen el pont del Pilar amb una ocupació del 75%25

Turistes a la platja de Punta Prima aquest cap de setmana a Menorca. | EFE/David Arquimbau

El pont del 12 d’octubre pot posar punt i final a la temporada turística d’enguany a les Balears, i les xifres no són gens dolentes. A la zona nord de Mallorca i a Formentera, les ocupacions hoteleres arriben al 75% de la planta oberta. Gràcies al turisme nacional i als esdeveniments esportius entre d’altres factors. A la zona d’Alcúdia i Can Picafort hi ha oberta un 80% de la planta hotelera. La majoria d’establiments tancaran a finals de mes. A Menorca, els bons turístics del Govern, han afavorit l’arribada de viatgers insulars a zones com punta prima.

Aquestes bones xifres es registren també a la majoria d’aeroports illencs. Tot i que són lluny de les aconseguides abans de la pandèmia, els aeròdroms illencs superen aquest pont el nombre de vols de l’any passat, amb unes 5.000 operacions. La majoria són vols nacionals.

Mallorca

A Palma, durant aquest festiu s’enlairan i aterraran aquí més de 500 avions. Una xifra que duplica les operacions d’avui fa just un any, però que encara queda enfora de les més de 800 operacions que s’hi registraren el mateix dia del 2019 i això que fa dos anys, no hi va haver pont, ja que el festiu del dia 12 va caure en dissabte. Des de divendres passat i fins avui han arribat o han sortit de l’aeroport de Palma més 3.000 vols.

Menorca 

A l’aeroport de Menorca, tampoc s’ha arribat a les xifres de 2019, però sí que n’hi hagut més que l’any passat. Des del passat setembre, ja hi hagut set escales de creuers al Port de Maó i aquesta setmana n’hi ha 9 més de programades. Es preveu que d’aquí a finals d’any n’hi hagi 15 més. Però aquesta recuperació de creueristes no fa incidència al calaix dels comerços. Botigues de souvenirs i bars es queixen que les companyies els pugen a un autobús per visitar altres punts de l’illa.

Eivissa

A Eivissa, en canvi, el nombre de vols registrats aquests darrers 5 dies ha estat lleugerament inferior al de l’any passat i prou inferior al del 2019. Sobretot pel que fa als vols internacionals que han passat d’un miler a 643 en aquests dos anys. En el dia d’avui, la diferència es fa notar més, ja que al 2019 en sortiren gairebé el triple. Italia, França i el Regne Unit són les connexions amb l’estranger avui al Codolar. Els turistes que deixaven avui l’illa es mostraven prou satisfets amb l’oferta de les Pitiüses a l’octubre.

Formentera

A Formentera, a hores d’ara, més del 95% de la planta hotelera és a dir, pràcticament tots els establiments de l’illa, continuen oberts. Per aquest Pont del Pilar hi ha ocupacions del voltant del 80% La Federació Hotelera de Formentera considera que aquestes bones xifres es deuen, en part, a què la Mitja Marató ha coincidit amb el Pont i per tant, molts dels participants ja han quedat a passar tots els dies. Marquen aquesta data com el punt i final de la temporada. A finals d’octubre, el gruix dels hotels tancaran les portes.

S’aixeca la limitació d’accés als aeroports espanyols

El Govern central elimina la limitació d’accés als aeroports espanyols, i d’aquesta manera , els viatgers podran anar-hi acompanyats d’amics o familiars si així ho desitgen. És recuperen els comiats de darrera hora i les abraçades a la tornada. Una mesura que es pren segons el Govern, per contribuir a la recuperació econòmica, la reactivació del turisme i la tornada a la normalitat.

Així és permetrà l’accés sempre respectant la distància de seguretat i amb mascareta. De fet, es podrà limitar temporalment l’entrada en moments de gran afluència.

Fins ara, i des del mes de juliol del 2020, a més dels passatgers només podien accedir a l’aeroport els acompanyants de menors o de persones amb mobilitat reduïda.

12/10/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris