X

La crisi del ‘Made in China’ amenaça la campanya del ‘Black Friday’

Els comerciants animen els consumidors a comprar productes de proximitat per no tenir problemes

13/10/2021

La crisi del ‘Made in China’ amenaça la campanya del ‘Black Friday’

Els problemes de producció i distribució des del sud-est asiàtic amenacen d’alterar la temporada de compres del Black Friday i de Nadal. Els comerciants llancen un missatge de tranquil·litat i animen els consumidors a comprar productes de proximitat per no tenir problemes.

La realitat de les mercaderies que venen des de la Xina i altres països asiàtics, des de fa un temps, és la mateixa: Contenidors que no arriben i preus disparats pel transport.

Una realitat que amenaça sobretot la indústria, però també qui confiï comprar a darrera hora. Però la patronal de comerciants Afedeco fa una crida a la calma. ‘Jo no crec que vegem estanteries buides a les tendes, les botigues de tota la vida estan preparades des de fa temps per encarar aquests pròxims mesos’ explica Antoni Gayà, president d’Afedeco.

Uns i altres veuen clar que és el moment de canviar la manera de consumir i apostar pels productes de proximitat. ‘Tenim una oportunitat damunt la taula que és la de revertir la globalització mundial’, apunta Jordi Mora, president de Pimem.

El missatge per als qui vulguin encarregar productes provinents d’Àsia, com tecnologia, roba o vehicles, és que ho facin amb temps i es preparin a pagar probablement més del que pensaven.

13/10/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris