X

El Govern també investigarà els casos de presumpte assetjament al CTEIB

Almenys hi ha dues denúncies contra dos entrenadors del centre de tecnificació de Palma

13/10/2021

El Govern també investigarà els casos de presumpte assetjament al CTEIB

Imatge d'arxiu d'un entrenament.


“M’insultaven i em ridiculitzaven a cada entrenament”

La consellera d’Assumptes Socials i Esports, Fina Santiago, ha informat aquest dimecres que s’investiga als dos tècnics del Centre de Tecnificació Esportiva (CTEIB) denunciats per presumptes vexacions a esportistes en paral·lel a la investigació que duu a terme la policia.

El diputat popular Toni Fuster ha demanat en el ple del Parlament pels casos de suposat assetjament en el CTEIB i sobre quan es va tenir coneixement d’aquests fets i quin protocol existeix sobre aquest tema.

Davant una situació que ha descrit com “molt delicada”, ha demanat a la consellera Santiago que actuï “amb transparència, diligència i també amb contundència si fos necessari”. “Està en joc la imatge del nostre món esportiu”, ha advertit.

La consellera d’Assumptes Socials i Esports, Fina Santiago, ha explicat que es va tenir coneixement el 29 de setembre, quan una esportista va registrar un document expressant que hi ha hagut conductes que podrien ser “inadequades, sexistes i sexualitzades per dos tècnics de tecnificació”.

Com a conseqüència, l’1 d’octubre es va reunir la comissió ètica de l’entitat per a analitzar aquest cas i iniciar un expedient informatiu en relació amb la conducta d’aquests dos tècnics, però quan el 4 d’octubre un altre esportista masculí va registrar un altre document dient que ell és testimoni del relatat, l’expedient informatiu es va convertir en expedient disciplinari.

Va haver-hi una reunió amb els tècnics el dia 6 d’octubre per a informar-los que se’ls havia obert expedient disciplinari i se’ls va retirar de poder treballar en la fundació, mantenint el seu contracte laboral. “Fins que no hi ha resolució de l’instructor o sentència s’han de mantenir els drets laborals, però no podran accedir a la fundació i podran desenvolupar altres labors”, ha detallat.

Segons la consellera, des del 30 de setembre el seu departament sap que hi ha una denúncia presentada davant la Policia Nacional, amb qui s’estableix “màxima col·laboració”. El que es va fer va ser “garantir el dret a la intimitat de les persones afectades i investigar els fets al marge del que la denúncia estableixi”, ha detallat.


El Govern aparta provisionalment dels entrenaments els dos entrenadors del CTEIB investigats per assetjament i vexacions

13/10/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris