X

Detingut un aficionat de 38 anys després d’amenaçar amb un ganivet a l’àrbitre en el Collerense-Rotlet Molinar

La Federació de Futbol de Balears ha condemnat les amenaces i insta a la Direcció General d'Esports prendre mesures perquè aquest tipus de fets no es repeteixin

13/10/2021

Detingut un aficionat de 38 anys després d’amenaçar amb un ganivet a l’àrbitre en el Collerense-Rotlet Molinar

La Federació de Futbol de Balears (FFIB) ha expressat aquest dimecres la seva condemna després de les presumptes amenaces patides pels àrbitres que van dirigir aquest dimarts el Collerense-Rotlet Molinar de Tercera Divisió i ha informat que valora personar-se en el procediment penal com a acusació popular.

En un comunicat, l’ens s’ha referit als incidents ocorreguts en el partit entre el Collerense i el Rotlet Molinar, després del qual, presumptament, un aficionat hauria amenaçat amb una navalla als col·legiats. La Policia Nacional va detenir aquest home de 38 anys. Els agents van acudir al camp del Collerense després de rebre diverses trucades a la central del 091 alertant d’un incident en aquest partit d’alta rivalitat i demanant presència policial.

El jutge de línia va relatar als agents que, finalitzat el partit, un home va botar al camp i va amenaçar amb una arma blanca contra l’àrbitre, que va aconseguir esquivar l’agressió botant cap endarrere. Davant la intervenció de diverses persones que havien vist l’intent d’agressió, l’home, que també havia amenaçat a un altre àrbitre que estava en la graderia, va fugir del camp a la carrera, segons el relat que van contar a la Policia, han informat fonts policials.

Els agents van realitzar batudes per la zona i van detenir com a presumpte autor d’un delicte d’amenaces un home que coincidia amb la descripció.

El president de la FFIB, Miquel Bestard, ha contactat amb tots dos clubs per a conèixer de primera mà la versió dels dos equips que van participar en l’encontre.

En la nota, la FFIB ha condemnat els fets i ha lamentat que, en el futbol actual, encara puguin donar-se amenaces cap al col·lectiu arbitral i ha rebutjat qualsevol tipus de violència, física o verbal.

D’altra banda, la FFIB ha aclarit que des d’un punt de vista disciplinari no pot actuar contra una persona que no tingui llicència federativa. Segons han explicat, molts dels camps en els quals ocorren aquest tipus d’incidents són de titularitat municipal i és “impossible” que la FFIB pugui tenir una potestat discrecional d’actuar adoptant qualsevol tipus de mesura cautelar sobre el subjecte en qüestió.

La FFIB ha instat la Comissió contra la Violència en l’Esport de la Direcció General d’Esports a prendre mesures perquè aquest tipus de fets no es repeteixin.

13/10/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris