X

El turisme i la insularitat centren bona part del debat al ple del Parlament

Govern i oposició mostren discrepàncies en l'estratègia per allargar la temporada turística

13/10/2021

El turisme i la insularitat centren bona part del debat al ple del Parlament

Representants del moviment “Insularitat digna” han estat presents al Parlament perquè, avui, la seva reivindicació per una millora del complement d’insularitat per als treballadors públics de l’Estat a les Illes Balears ha arribat al ple. Ho ha fet de la mà de Ciutadans, que ha exigit a Armengol que pressioni Madrid perquè actualitzi el complement per primera vegada en 15 anys. La portaveu de Ciutadans, Patricia Guasp, ha reclamat contundència i no més reunions. Però el que hi ha de moment, i és l’anunci que ha fet Armengol, és una nova reunió per donar solució a una situació, ha dit, injusta. Serà el pròxim dia 18 amb la presència de la Delegació del Govern.

En resposta als populars, la presidenta ha donat suport als Pressuposts Generals de l’Estat i a la futura Llei de l’Habitatge, amb la limitació del preu del lloguer. Una regulació a la qual el PP s’oposa de manera ferma. El portaveu popular, Antoni Costa, ha tornat a insistir que són mesures “fracassades i contraproduents”. “Ens posam al costat dels ciutadans”, ha contestat Armengol.

Però populars i Govern han mostrat discrepàncies en altres qüestions, com l’estratègia utilitzada per allargar la temporada. De fet, la diputada Salomé Cabrera ha acusat el conseller Iago Negueruela de fer tard. I en aquest sentit, El Pi reclama al Govern que es pensi en el sector a curt termini. Josep Melià ha proposat, de nou, impulsar el canvi d’usos dels establiments hotelers obsolets.

Vox, per part seva, ha tornat a incidir en la política lingüística del Govern, aquesta vegada parlant dels Fons Europeus. Critica que es financin projectes d’impuls de la llengua catalana.

13/10/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris