X

Més pacients a les llistes d’espera però baixa la demora per ser operat

Més de 14.000 persones esperen actualment per una intervenció quirúrgica als hospitals de les illes

13/10/2021

Més pacients a les llistes d’espera però baixa la demora per ser operat

Més de 14.000 pacients esperen actualment per ser operats als hospitals de les illes, segons el darrer balanç de l’IB-Salut. Els pacients es torben una mitjana de 133 dies per una operació, això només són 13 dies menys del que esperaven l’any passat.

Esperen un poc menys, però cada vegada hi ha més pacients en aquestes llistes d’espera. De fet, des d’inicis de 2021, llevat del mes de juny, les llistes d’espera quirúrgiques no s’han aturat de créixer. Ara hi ha 1.500 persones més que el mes de gener. Això suposa un increment de gairebé l’11%.

Un fet que el director general del Servei de Salut, Juli Fuster, explica per la recuperació de l’activitat sanitària amb el control de la pandèmia. “En el moment en què es fan més consultes, es detecten més indicacions quirúrgiques. Però el més important es davallar la mitjana d’espera. És igual que hi hagi mil o dues mil persones més en llista d’espera. Él més important és quan de temps esperen aquests pacients.”

Consultes externes

Aquestes dades de l’IB-Salut també ens permeten saber quina és l’espera a les consultes externes. Avui dia, més de 60.000 persones esperen a les illes per ser atesos per un especialista, això suposa un increment del 61% respecte del mes de gener.

I és que, des de l’inici de 2021, no ha deixat de créixer el nombre de pacients en llista d’espera. D’aquests, gairebé un 30%, més de 18.000 persones, esperen més de 2 mesos per ser atesos en aquestes consultes. Però pel que fa a la mitjana, l’espera s’ha reduït amb relació al mes d’agost i ara mateix és de 49 dies.

En aquest sentit, la presidenta del Govern, Francina Armengol, ha anunciat aquest dimecres un pla de xoc per reduir les llistes d’espera, durant una visita a la reforma de l’hopistal de la Creu Roja a Palma.

13/10/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris