X

Una jove violada a Palma denuncia que les administracions no li han fet costat: “Fa un any que intento saber si el meu agressor és a la presó o està en llibertat. No es pot viure així”

La víctima ha sabut que l'agressor, condemnat ara a quatre anys, estava a la presó de Palma perquè l'ha vist emmanillat el dia del judici

14/10/2021

Una jove violada a Palma denuncia que les administracions no li han fet costat: “Fa un any que intento saber si el meu agressor és a la presó o està en llibertat. No es pot viure així”

Una jove sueca relatava aquest dimecres a Ib3Notícies el malson que ha viscut des que va ser agredida sexualment, a l’agost del 2020, a Palma. Explica que els fets varen ocórrer la matinada del 30 d’agost del 2020, quan tornava a casa després de sopar amb un amic. Un turista polonès la va abordar al passeig marítim, la va agafar per la força i la va obligar a entrar a l’hotel del Passeig Marítim on s’hi allotjava. Explica que, un cop dedins, varen anar a l’habitació i la va violar. Al dia següent va denunciar els fets a la policia i els agents la varen acompanyar a Son Espases on se la va sotmetre a una exploració.

Des de llavors i fins ara, es queixa que no s’ha sentit acompanyada per les administracions. “Crec que és pel fet de ser estrangera”, es lamenta. La policia només li va dir que l’agressor havia fugit però va ser un psicòleg qui la va informar que havia ingressat a presó, a l’octubre del mateix any. Després, va tractar sense èxit de saber si el jove continuava al centre penitenciari o havia quedat en llibertat. “He estat un any sense saber res. Acudia als jutjats i ningú no em donava informació. Com vivia prop del lloc on vaig ser abusada, em vaig mudar a un altre barri perquè tenia por.” Aquest dimecres va ser citada per declarar al judici contra l’home acusat d’abusar d’ella però no va ser necessari interrogar-la. L’encausat, que du un any en presó preventiva, va arribar a un acord amb el fiscal i va reconèixer els fets. A canvi, se li va imposar una condemna de 4 anys de presó per abús sexual (inicialment li demanaven 9 anys per agressió sexual). A més, ha d’indemnitzar la jove amb 20.000 euros, 5.000 dels quals ja ha consignat, i no pot acostar-se a ella a manco de 500 metres.

En abandonar l’Audiència, la víctima comentava que vol tancar aquest capítol de la seva vida. S’havia instal·lat a Palma al març del 2020 per treballar al sector turístic. Al darrer any no ha marxat enlloc, pendent que li arribés la citació judicial. Reconeix que tot això li ha afectat anímicament però diu que està desbordada i es nega a rebre atenció psicològica. Ara que tot ha acabat diu que vol passar pàgina. “Aniré a viure al meu país i no vull tornar mai més a Palma”.

14/10/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris