X

Les terrasses del Portitxol, en venda

Autoritat Portuària en demana 1.051 euros pel metre quadrat

13/10/2021

Les terrasses del Portitxol, en venda

Fins als anys setanta, la península que separa el Portitxol de la platja del Molinar, més que una península era una illeta. I les ones de la mar arribaven fins a les cases. Amb el pas del temps, es guanyà terreny a la mar, perquè es va construir una zona d’aparcament, una marina seca i una ronda que enrevolta tota aquesta entrada de terra dins la mar. Les terrasses de les cases, però, tot i que ara han quedat enfora de l’aigua, continuen sent propietat de l’Autoritat Portuària de les Illes Balears. Ara, però, hi ha una novetat. L’Administració ha iniciat el procés perquè tots aquells particulars afectats comprin, si ho desitgen, les terrasses que fins ara han ocupat a l’Autoritat Portuària.

En total, es tracta de més de 370 metres quadrats de terrasses, que es venen a més de 1.000 euros el metre quadrat. Entre els afectats, hi ha habitatges particulars, bars i restaurants i també una immobiliària. Són en total 14 els afectats. I ja n’hi ha 10 que han començat els tràmits per comprar les terrasses de què han fet ús durant tots aquests anys.

N’Antonio és un dels veïnats del Portitxol que té la terrassa de ca seva dins zona de patrimoni de l’Autoritat Portuària de Balears. Si vol que aquests 25 metres quadrats siguin seus ha de pagar 27.000 euros. Recorda que va ser a partir del 1972 quan es va construir aquest tancament.

Durant molts d’anys, tots aquest veïnats amb terrassa del carrer del Marquès de la Romana pagaven una quota per ocupar-la. Ara, fa poc més d’un mes, Autoritat Portuària els comunicava que tenien l’opció de quedar-se en propietat les terrasses.

Aquells que no comprin o lloguin, Autoritat Portuària els esbucarà les terrasses per convertir-les en espai públic. Entre els 14 afectats hi ha una immobiliària i dos restaurants. En canvi, l’hotel de la cantonada, de moment queda exclòs d’aquest tràmit d’alienació, perquè disposa d’una concessió fins al 2027.

13/10/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris