X

Sánchez, sobre els PGE: “La compensació de la insularitat ha arribat per a quedar-se”

Rosario Sánchez garanteix que a partir d'ara les Balears quedaran sempre dins la mitjana estatal d'inversions per càpita

14/10/2021

Sánchez, sobre els PGE: “La compensació de la insularitat ha arribat per a quedar-se”

El projecte de llei de Pressuposts Generals de l’Estat per al 2022 ha arribat al Congrés dels Diputats per iniciar-ne la tramitació parlamentària. És la llei més important de l’any, que hauria d’estar tramitada abans de desembre perquè pugui entrar en vigor el primer de gener. Enguany, per primera vegada, el fons d’insularitat farà que les Balears no quedin per davall de la mitjana estatal, a la cua de les inversions per càpita. Entre la inversió territorialitzada i la nova compensació, les Illes rebran 183 milions d’euros.

En una entrevista a l’Informatiu Matí d’IB3 Ràdio, la consellera d’Hisenda, Rosario Sánchez, ha afirmat que el factor insular “ha arribat per a quedar-se”, per a garantir que la comunitat sempre estigui dins la mitjana. “Ha nascut per compensar el dèficit històric de l’Estat amb les Balears” i permetrà invertir en projectes estratègics per les Illes, que el Govern pactarà amb Madrid, ha explicat la consellera.


  Balears rebrà de l’Estat 172M al 2022 d’inversió territorialitzada més 183M del fons d’insularitat

14/10/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris