X

Cap de setmana de ruixats i niguls

El mes d’octubre és, a moltes localitats de les Balears, el més plujós de l’any estadísticament

14/10/2021

Cap de setmana de ruixats i niguls

Una persona practica esport a la platja en un dia tapat. /EFE

Dijous i divendres seran dues jornades de temps assolellat en general. Només s’esperen niguls baixos poc importants en vista a dijous i qualque nigul prim divendres, sense precipitacions. Seran també dies de contrast. De nit l’ambient segueix fresc, amb valors per davall de 10ºC a l’interior i entre 12 i 16ºC a la costa. Per contra, la màxima té tendència a pujar i per divendres s’esperen valors de 24 a 26ºC.

Un cap de setmana més variable

No s’espera un canvi de temps important el cap de setmana però en general s’esperen més niguls i una lleugera baixada de temperatura, en definitiva un temps més variat. Dissabte dematí els niguls seran abundants a Menorca i el nord de Mallorca, amb ruixats en general febles. A migdia a Mallorca també pot fer qualque ruixat a zones d’interior. A la resta no plourà i serà una jornada amb intervals de niguls i moltes clarianes. Diumenge serà a les Pitiüses i la meitat oest de Mallorca on els niguls siguin més espessos, amb ruixats igualment febles en conjunt. A Menorca i l’est de Mallorca el temps serà més assolellat.

Segueix la dinàmica seca

La pluja que pugui caure dissabte i diumenge no serà en general important. El mes d’octubre és, a moltes localitats de les Balears, el més plujós de l’any estadísticament. Enguany però la dinàmica és molt diferent i, per ara, és un mes molt sec, sense les precipitacions que el caracteritzen. Aquesta inèrcia seca sembla que tendrà continuïtat la setmana que ve. Està previst que l’anticicló s’estableixi entorn de la Mediterrània occidental i, en conseqüència, el temps sigui assolellat i sec.

14/10/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris