X

Matutes reclama 500 milions d’euros a Deutsche Bank

L'empresa eivissenca ha demandat el banc alemany per la venda de derivats de divises d'alt risc, un producte financer, amb el qual - asseguren - varen tenir pèrdues milionàries

14/10/2021

Matutes reclama 500 milions d’euros a Deutsche Bank

Palladium Hotel Group, propietat d’Empresas Matutes, reclama 500 milions d’euros a Deutsche Bank. L’empresa eivissenca ha demandat el banc alemany per la venda de “derivats de divises d’alt risc”, un producte financer, amb el qual – asseguren – varen tenir pèrdues milionàries.

La demanda presentada per Empreses Matutes assegura que el llavors director de Divises de Deutsche Bank a Europa, Amedeo Ferri-Ricchi, va aprofitar-se de l’estreta relació personal que tenia amb el germà d’Abel Matutes, Antonio Matutes, per vendre-li un producte d’alt risc. Al 2012, poc després que Palladium patís pèrdues en transaccions de divises amb altres bancs, el directiu de Deutsche Bank li va vendre derivats de divises d’alt risc assegurant que eren segurs, tal i com publica el Financial Times i ha confirmat Palladium.

Els advocats argumenten que Empresas Matutes no tenia ni l’experiència ni les eines necessàries per entendre el risc d’aquest producte i que el banc era plenament conscient d’aquesta manca de coneixement. Quan l’operació va començar a anar malament, asseguren que Deutsche Bank va proposar reestructurar les transaccions, però es varen produir pèrdues encara més importants.

Ara, Empresas Matutes ha demandat davant del Tribunal Superior de Londres Deutsche Bank per 500 milions d’euros en danys i perjudicis. Per la seva banda, Deutsche Bank assegura que la demanda de Matutes “no té fonament” i defensa que són inversors “amb àmplia experiència en l’ús de derivats”. Altres empreses espanyoles com García Carrión, propietària de Don Simón, han aconseguit que Deutsche Bank els aboni 10 milions d’euros com a compensació per divises fraudulentes.

14/10/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris