X

CCOO manté la convocatòria de vaga en la recollida de fems de Mallorca a partir d’aquest dijous

Si no hi ha acord de darrera hora, l'aturada afectarà gairebé tots els pobles de l'illa

14/10/2021

CCOO manté la convocatòria de vaga en la recollida de fems de Mallorca a partir d’aquest dijous

La vaga de fems convocada per Comissions Obreres i els treballadors del servei de recollida de fems afectarà tots els municipis de Mallorca, llevat de Palma, Calvià i Pollença. Cada ajuntament o Mancomunitat ha pactat els seus serveis mínims. Els 14 pobles que integren la Mancomunitat del Pla, per exemple, tendran dos dies recollida porta a porta, però només per a l’orgànic i el rebuig. Joana Maria Pasqual, presidenta de la Mancomunitat del Pla, ha explicat que en un principi els serveis mínims només preveien el funcionament dels punts verds, però aquesta mesura hauria resultat insuficient.

Amb només 24 hores de marge, els Ajuntaments han hagut d’informar els veïnats dels canvis que patirà la recollida de fems a partir d’avui vespre. Els batles demanen col·laboració a la ciutadania per evitar que els carrers acabin plens de brutor. Es recomana reduir al màxim la producció de fems, acumular tot el que poguem a casa i evitar l’ús excessiu del punt verd, que també funcionarà amb serveis mínims.

Els treballadors faran vaga per demanar que s’unifiquin les condicions de totes les empreses subcontractes i que les millores del nou conveni col·lectiu s’apliquin als contractes que ja estan vigor. Miguel Pardo, Secretari General de la Federació de Comerç i Serveis de Comissions Obreres ha explicat que els treballadors volen arribar a un acord i no perjudicar la ciutadania. Però ha afegir que no entén per què els ajuntaments estan encarint el rebut del fems i això no repercuteix en les nòmines dels treballadors.

Avui dematí, la majoria de batles i representants dels diferents ajuntaments s’han reunit a la seu de la Federació d’Entitats Locals de les Balears (FELIB) a Palma per demanar que es desconvoqui la vaga i continuï la negociació del conveni col·lectiu.

Aquest dijous capvespre està prevista una reunió a la seu de la Conselleria de Turisme i Treball per intentar arribar a un acord de darrera hora que permeti desconvocar la vaga.

14/10/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris