X

La crònica de la primera jornada de vaga de recollida de fems a Mallorca

L'aturada ha tengut un seguiment massiu i les bosses de residus es comencen a acumular en alguns carrers

15/10/2021

La crònica de la primera jornada de vaga de recollida de fems a Mallorca

Tot i que s’havia avisat, molts veïnats del Raiguer han tret el fems com un dia qualsevol. Així, com es veu al vídeo, estaven els carrers de Lloseta avui dematí. Una imatge semblant hem trobat a la barriada de Crist Rei d’Inca. En canvi, a altres pobles, com Muro o Llubí, els carrers estaven més nets i només s’hi podia veure qualque bossa. A sa Pobla, algun contenidor també estava més ple de l’habitual

Segons comissions obreres, el seguiment de la vaga ha estat massiu. Els piquets s’han concentrat a l’entrada de les diferents concessionàries i els serveis mínims no s’han complert. És el cas d’Inca, on a les 6 del dematí, aquest pany ha impedit iniciar el servei de neteja viària.

Precisament, Comissions Obreres estudia impugnar els serveis mínims que s’han estipulat en un 75 per cent.

Mentrestant, avui horabaixa, els treballadors votaran el preacord assolit de matinada per la taula de negociació. La proposta estableix que el nou conveni col·lectiu entri en vigor el proper 1 de gener i unifiqui les taules salarials. Als 6 pobles i a les 2 mancomunitats que avui dia tenen un contracte en vigor, la pujada salarial se’ls aplicarà quan es torni a licitar el servei, i es pagarà amb caràcter retroactiu.

15/10/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris