X

La dona guanya presència al camp en un sector encara masculinitzat

Només un 28 per cent de dones està al capdavant de finques ecològiques a les Balears

15/10/2021

La dona guanya presència al camp en un sector encara masculinitzat

Avui és commemora el Dia Internacional de la Dona Rural. Aquesta data, marcada en vermell al calendari des de l’any 1995, té com a finalitat donar visibilitat a la contribució que fan les dones a la millora econòmica, empresarial, social i cultural de les àrees rurals d’arreu. Precisament, i amb motiu d’aquesta data, la conselleria d’Agricultura ha organitzat avui la primera jornada del Pla d’Igualtat en el sector primari. L’objectiu és empoderar i visibilitzar les dones que fan feina en el sector primari i agroalimentari de les Balears.

“Avui dia hi ha dones emprenedores, valentes, que s’estan posant al capdavant de les explotacions però encara que n’hi hagi són poques. N’hi ha que encara segueixen en segon pla i encara hi ha camí per recórrer en aquest sentit” ha explicat Joana Mascaró, de la Unió de Petits Agricultors i Ramaders de Balears, al programa Al Dia.

Tot i que, molt a poc a poc, la situació està canviant i un exemple d’això el trobam al sector ecològic d’Eivissa. Un 40 per cent de dones està al capdavant de les finques. Una mitjana però que a escala balear cau fins al 28 per cent. “Les dones han de començar-se a posar en el mateix pla que els homes” ha dit Maribel Juan, de l’Associació de Productors d’Agricultura Ecològica d’Eivissa i Formentera.

També animen a les dones a tenir més presència al capdavant d’entitats i organitzacions agràries. “Si no estam dins els òrgan de decisió, difícilment conseguiràs canviar les coses. Per això és important que les dones formin part de les associacions i cooperatives per donar veu a les seves idees”, exposa Joana Mascaró.

Amb tot, destaquen que de cada vegada més dones joves s’atraquen a les associacions per informar-se sobre com iniciar-se dins el món rural.

15/10/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris