X

La vaga de les subcontractes de neteja omple de fems diversos municipis de Menorca i Mallorca

El punt verd de Costitx és una de les zones on més s'ha notat l'aturada dels serveis subcontractats de recollida de residus.

16/10/2021

La vaga de les subcontractes de neteja omple de fems diversos municipis de Menorca i Mallorca

Segona jornada de la vaga de la recollida de fems a Menorca i la Part Forana de Mallorca. L’aturada afecta una població aproximada de 450.000 habitants, 4 de cada 10 residents de les Balears.  Tot i la recomanació de no treure els residus, a Maó molts ciutadans no n’han fet cas. A Inca i Lloseta també s’han vist acumulacions de bosses de fems. Els serveis mínims no s’han complit en tots els casos i els sindicats que ahir decidiren continuar amb la vaga no entenen per què no els convoquen a continuar negociant.

El punt verd de Costitx és una de les zones on més s’ha notat la vaga del servei de neteja i recollida de fems convocada el passat dijous a la nit.

El segon dia de vaga manté sense serveis mínims nombrosos municipis de Mallorca i Menorca. Ahir horabaixa els treballadors votaren a favor de seguir amb la vaga de recollida de residus a Menorca i part de Mallorca. L’assemblea de CC.OO. va mantenir l’aturada per 148 vots enfront 141.

MENORCA VOTA SÍ, PERÒ SEGUEIX DE VAGA

Menorca també continuarà en vaga, tot i que els 40 treballadors del servei de recollida de fems adscrits al sindicat CCOO han votat a favor del preacord entre empresa i sindicat. Però a l’illa, sindicats com la CGT no secunden aquesta convocatòria perquè consideren que les condicions dels seus contractes són millors que les que es negocien a Mallorca i bona part acaben aviat i s’han de renegociar.

Un dels sectors més afectats per la vaga són els establiments d’hostaleria. Bars i restaurants que esperaven poder treure els fems aquest dijous i divendres vespre al carrer, i que els hauran de tornar a deixar dins els seus negocis. Els ajuntaments han establert uns serveis mínims del 75%, que aquest dijous vespre no es van complir per l’acció dels piquets. Davant aquesta situació l’Ajuntament de Maó demana la col·laboració dels ciutadans.

16/10/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris