X

Una nova pastera interceptada a Formentera eleva a 20 les arribades amb migrants el cap de setmana

230 persones, entre les quals famílies amb menors i dones embarassades, converteixen la d'avui en una jornada rècord d'arribada d'embarcacions amb migrants a bord

17/10/2021

Una nova pastera interceptada a Formentera eleva a 20 les arribades amb migrants el cap de setmana

Entre les 16.15h i les 18.40h han sigut interceptades 13 persones que viatjaven a bord d’una pastera a Es Caló de Formentera. D’aquesta manera, ja són 18 les embarcacions d’aquest tipus que han arribat a les Balears en menys de 24 hores.

El cap de setmana ha batut un rècord: les 18 pasteres d’avui s’han de sumar a les 2 d’ahir interceptades a Formentera.

En total són 230 les persones que viatjaven en petites embarcacions motores provinents de l’Àfrica, amb l’objectiu de començar una nova vida a Europa. Entre les persones rescatades hi ha tres dones embarassades. Tots els migrants es troben aparentment en bon estat de salut, ha informat la Delegació del Govern.

De les 18 embarcacions rescatades o interceptades avui, 5 han arribat a Mallorca, 6 a Eivissa, 1 a Formentera i 6 a cabrera. Només a l’arxipèlag del Parc Natural han han arribat 121 persones.

LES PASTERES MINUT A MINUT

La primera localització d’una embarcació s’ha produït a les 01.55 hores en la Colònia de Sant Jordi (Mallorca), on han estat interceptats nou homes. Les càmeres d’IB3 han mostrat l’embarcació de petites dimensions amarrada a les roques devora el port del municipi de Ses Salines.

Més tard, a les 02.37 hores, també a Mallorca han estat rescatades en la mar 13 persones, concretament al sud de Cala Figuera en el municipi de Calvià. Una altra embarcació ha arribat al mateix punt a les 03.15 hores amb vuit persones a bord.

A les 03.15 hores, s’ha detectat la primera pastera a Eivissa. Un total de 13 persones han estat localitzades en Cala D’Es Codolar, en el municipi de Sant Josep de sa Talaia. Des de la Delegació del Govern han destacat que hi havia tres dones en aparent estat de gestació, les quals han estat traslladades a un centre hospitalari per a un reconeixement mèdic preventiu.

Minuts després, 12 persones han estat rescatades d’una pastera a Eivissa a les 03.30 hores i altres 11 persones a les 04.55 hores en una altra embarcació localitzada en Portopetro, municipi de Santanyí.

Des de les 05.36 fins a les 07.51 hores han estat localitzades quatre embarcacions amb 72 persones a bord en aigües de Cabrera. A les 08.00 hores han estat interceptades en Cala Egos, Santanyí, un total de nou persones en aparent bon estat de salut.

Més tard, una pastera amb 14 persones a bord ha sigut localitzada al Far de Ses Salines.

Finalment, entre les 14.00 i les 15.15 hores, la Guàrdia Civil ha interceptat a 14 homes en aparent bon estat de salut en Platja d’En Bossa a Sant Josep de sa Talaia (Eivissa). Prop del lloc ha estat trobada una embarcació tipus pastera.

En els diferents punts han intervingut patrulles de Seguretat Ciutadana, Salvament Marítim, el Servei Marítim de la Guàrdia Civil i policies locals, entre altres efectius.

Un cop a terra, la Creu Roja ha atès les persones arribades en les diferents pasteres en dues tongades. A les 5 de la matinada s’ha atès un grup de 31 persones, en el qual hi havia diverses unitats familiars, amb dones i infants. S’han fet diferents assistències sanitàries per curar ferides i atendre diversos casos de deshidratació i hipotèrmia. De forma escalonada, els migrants han anat passant a diverses dependències policials de Palma i Manacor.

19 PASTERES EN TOTAL EL CAP DE SETMANA

Les 17 embarcacions arribades avui a Mallorca, Eivissa i Cabrera se sumen a les dues d’ahir a Formentera. Un total de 21 migrants van ser localitzats a bord de dues embarcacions a la localitat des Caló de Sant Agustí.

El cap de setmana del 14 i 15 d’agost 11 foren les embarcacions arribades a la costa balear amb  178 migrants a bord.  14 arribaren entre el 18 i 19 de setembre.  i 13 el 28 de setembre.

17/10/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris