X

CCOO treballa per estendre la vaga de recollida de fems a tots els municipis de Menorca

El piquet continua sense deixar sortir cap camió de la nau d'FCC de Maó, excepte els essencials, en considerar abusius els serveis mínims

17/10/2021

CCOO treballa per estendre la vaga de recollida de fems a tots els municipis de Menorca

A Maó, Es Castell i Alaior continua la vaga i augmenta el volum de fems al carrer. El seguiment de la vaga en aquests tres municipis, segons fonts municipals, se situaria entorn del 30 per cent dels treballadors; xifra que els responsables de Comissions Obreres (el sindicat convocant de la protesta) eleven fins al 70 per cent.

Part d’aquests treballadors en vaga conformen un piquet informatiu que fa guàrdia les 24 hores davant la nau d’FCC a Maó, d’on haurien de sortir els camions de recollida de fems Maó, Es Castell i Alaior. Però ara només surten per a donar serveis essencials. De fet els representants de CCOO asseguren que, mentre no es tanqui un acord, continuaran incomplint els serveis mínims. “Estem complint el que vàrem dir que faríem des d’un principi; que és fer la recollida diària a Hospital, residències i escoles. Però més d’això no, perquè considerem que uns Serveis Mínims del 75 per cent és una barbaritat”, ha exposat Antonio Soria, Secretari General de CCOO Menorca.

A l’assemblea on el cap de setmana passat van decidir sumar-se a la vaga -celebrada a la seu de Comissions Obreres a Maó- hi van participar i van votar a favor, una quarantena de treballadors dels gairebé 300 que fan feina a l’illa en recollida de fems i neteja. De fet, per exemple a Ciutadella (on també dona servei FCC) i la zona centre de l’illa (on opera una altra empresa) fins ara no hi ha hagut afectació. Però la situació podria canviar aviat, ja que -segons detalla Soria- els responsables d’aquest sindicat “si això s’allarga, ens esforçarem perquè a Ciutadella, a Sant Lluís i a la zona centre de l’illa se sumin a la vaga.

Recordar finalment que a Menorca tant UGT com CGT no secunden aquesta vaga indefinida.

17/10/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris