X

La Llei d’Educació i els Pressuposts de l’Estat, a debat en el ple del Parlament d’aquesta setmana

La Cambra Autonòmica votarà l'esmena a la totalitat presentada per Vox contra la llei educativa

18/10/2021

La Llei d’Educació i els Pressuposts de l’Estat, a debat en el ple del Parlament d’aquesta setmana

La futura Llei d’Educació arriba aquesta setmana al Parlament en forma d’esmena a la totalitat presentada per VOX. El partit de Jorge Campos ha anunciat la seva intenció de paralitzar la tramitació del text, ja sigui via parlamentària o via judicial, amb un previsible recurs davant el Tribunal Constitucional. Segons Campos, el projecte de llei “imposa la ideologia de gènere” en el sistema educatiu, cosa “totalment inacceptable”. Aquesta, i d’altres qüestions com el model lingüístic, han provocat el rebuig de l’extremadreta. Des dels partits del pacte d’esquerres defensen, en canvi, que la primera llei educativa d’àmbit autonòmic que s’aprovarà a Balears és “fruit del consens”. Esperança Sans, portaveu adjunta d’Unides Podem al Parlament, ha defensat la postura “constructiva” de la formació morada, amb la presentació d’esmenes parcials, entre les quals ha destacat “la gratuïtat del material escolar per a famílies vulnerables”. També en aquest sentit s’han expressat els socialistes. La seva portaveu Pilar Costa ha acusat Vox “de rebutjar la més mínima possibilitat d’acord” i ha posat en valor “la feina feta per Illes per un Pacte”. Més taxatiu ha estat el diputat de Més per Mallorca, Joan Mas, que ha anunciat que els ecosoberanistes no entraran a debatre amb Vox sobre aquesta qüestió en entendre que a Balears “som sobirans per fer una Llei d’Educació”.

Fiscalitat i Pressuposts Generals de l’Estat

Per la seva banda, el Partit Popular demanarà a la presidenta Francina Armengol sobre la inclusió del factor d’insularitat en els Pressuposts Generals de l’Estat. El portaveu parlamentari Antoni Costa, ha anunciat també que dimecres es votarà al Senat la proposta de Llei del PP sobre el desplegament de la part fiscal del REIB. És d’esperar que Costa, com ja ha fet aquest dilluns, interpel·li en el ple a la bancada socialista sobre el sentit del vot dels seus senadors. Segons Costa, “seria una catàstrofe que el PSOE no donàs suport a un Règim Fiscal propi que és exactament el mateix que el que es va acordar el febrer de 2019”.

També el PI, Ciutadans i Més per Menorca demanaran sobre el tractament que reb Balears en els comptes de l’Estat.

També en matèria econòmica, el Ple d’aquest dimarts debatrà la creació d’una comissió parlamentària per al seguiment del finançament i execució dels projectes finançats pel Fons de recuperació europeus. Una iniciativa presentada pel Grup Mixt en forma de proposició no de llei.


Podeu consultar aquí l’ordre del dia

 

18/10/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris