X

Més a prop del rescatat dels cans atrapats pel volcà de La Palma

Mai abans s'ha provat aquest sistema, ja que les lleis de seguretat aèria d'Espanya prohibeixen el trasllat d'animals en dron

18/10/2021

Més a prop del rescatat dels cans atrapats pel volcà de La Palma

Enginyers d’Aerocamaras, empresa especialitzada en Drons, han dissenyat un sistema innovador que permet capturar i rescatar animals de no més de 20 quilos de pes que es podrà utilitzar en cas d’emergència.

Mai abans s’ha provat aquest sistema, ja que les lleis de seguretat aèria d’Espanya prohibeixen el trasllat d’animals en dron. Però, Aerocamaras és una de les poques escoles de l’Estat de formació de pilots de drons i té llicència de l’Agència Estatal Aèria (AESA) per fer-ho. D’aquesta manera, els quatre cans atrapats per la lava del volcà de Cumbre Vieja, seran rescatats. Els animals es troben aïllats per lava i cendra, i per això l’operació de rescat es fa inviable en helicòpter i l’accés per terra també és complicat. En cas que l’operació no vagi bé, la mateixa empresa intentarà desplaçar fins a la zona un refugi pels animals i més quantitat de menjar i aigua.

Leales.org i Siacan han duit a terme la logística pel trasllat del material tecnològic necessari per realitzar el rescat. Pesa més de dues tones i el seu valor supera els 60.000 euros.
El sistema de tecnologia puntera serà proposat a la resta de Comunitats Autònomes perquè es contempli en els plans d’emergència, en cas de necessitar evacuar animals en casos que no es pugui fer de ca altra manera. Es refereixen a incendis, inundacions, terratrèmols o volcans, entre d’altres.

18/10/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris