X

Els treballadors de la neteja alerten que si hi ha sancions per l’incompliment dels serves mínims reprendran la vaga

L'assamblea ha acceptat l'acord amb 324 a favor i 94 en contra

18/10/2021

Els treballadors de la neteja alerten que si hi ha sancions per l’incompliment dels serves mínims reprendran la vaga

L’assemblea de treballadors de la neteja accepta el preacord però no atura la vaga. L’ajornen, a l’espera de com es desenvolupen les properes hores i asseguren que si hi ha sancions per l’incompliment dels serveis mínims o pressions per fer més hores per recollir el fems acumulat tornaran a la vaga. Mentrestant aquest dilluns, 5 dies després de l’inici de la vaga, els camions ja han tornat a sortir i a poc a poc, dins les jornades de feina, es recollirà el fems.

Negociació del conveni autonòmic
Dia 26 d’octubre es començarà a negociar el conveni autonòmic amb els nou municipis o mancomunitats que en un primer moment quedaven excloses de l’acord. Els ajuntaments, es comprometen així, a incloure les condicions del conveni col·lectiu en els plecs vigents. Després, un 25% dels contractes, hi accediran durant el 2022 i 2023 i la resta, el 50%, s’hi adheriran en el moment de la firma. Així en un marge de 4 anys tots els treballadors tendran les millores salarials que preveu el conveni.

Amb el nou conveni, un conductor cobrarà 21.500 i un peó 18.000 euros anuals. Amb una pujada de 200 euros cada any.

Per la seva banda, els ajuntaments no sancionaran els treballadors per l’incompliment dels serveis mínims, però els descomptaran el dies de vaga. El president de la FELIB, Antoni Salas, ha dit que ‘no pagaran la feina que no han rebut’. Salas contesta així a la petició de perdonar els dies de vaga del secretari de l’hàbitat de CCOO, Miguel Ángel Pardo a canvi de retirar tot el fems acumulat en 24 hores.

18/10/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris