X

Els migrants arribats a Mallorca: “La travessia en pastera ha estat molt dura. Veies la mort de prop, però estic aquí gràcies a Al·là”

La reobertura de fronteres d'Algèria permet que siguin traslladats a Centres d'Internament per a Estrangers de la península

19/10/2021

Els migrants arribats a Mallorca: “La travessia en pastera ha estat molt dura. Veies la mort de prop, però estic aquí gràcies a Al·là”


Els gràfics i les xifres de la ruta migratòria Balears-Algèria

“Ha estat molt, molt dur, amic meu. Veies a prop la possibilitat de morir, però estic aquí gràcies a Al·là; ara continuaré cap a França; i amb el temps, me n’aniré cap a Anglaterra. No tenim oportunitats per aconseguir un visat, per això venim amb pastera. És un trajecte de 28 hores des d’Algèria, fins a Espanya. He vingut per tenir un bon futur, per tenir una bona vida. No per tenir problemes, per estudiar, per tenir una oportunitat a la vida”, aquest és el testimoni d’un dels 71 migrants arribat a Mallorca, que a primera hora del matí, han estat traslladats des de la comissaria Palma Oest de la Policia Nacional, a s’Escorxador, fins als jutjats d’avinguda d’Alemanya per passar a disposició judicial.

L’enviament als centres d’internament de la Península és la passa prèvia a ser retornats al seu país d’origen, Algèria. Mentrestant, altres dels migrants arribats aquests dies, i que a priori estan tenint més sort, han començat a quedar en llibertat després d’excedir les 72 hores màximes que poder ser retinguts sense haver aconseguit plaça per a ells en aquests centres, i haver-se tramitat els seus expedients de devolució. Aquest dimarts, al Port de Palma, ens contaven la seva història mentre esperaven per agafar un vaixell que els dugui fins a Barcelona, per poder continuar la seva migració, cap a França.

Una possibilitat amb la qual encara somien els 61 migrants que romanen a les tendes de campanya de l’antic quarter de Son Tous, on arribaren aquest dilluns capvespre, i han passat la seva primera nit, que ha transcorregut amb total normalitat.

19/10/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris