X

Imatges en directe del volcà de La Palma

La lava se n'ha endut el barri de La Laguna: la gasolinera, habitatges i l'escola

22/10/2021

Imatges en directe del volcà de La Palma

La lava del volcà de La Palma se n’ha endut el barri de La Laguna: la gasolinera, habitatges i l’escola. Més de 30 dies després de l’erupció, el Cumbre Vieja segueix actiu amb quatre boques. Ja fa un mes de lava, cendra i angoixa. Moltes persones ho han perdut tot i encara no arriben totes les ajudes promeses.

Les dues colades inicials s’han ajuntat en una de sola i, pel que sembla, aquesta està prenent una direcció que l’allunyaria del nucli urbà per dirigir-se cap a la muntanya. Aquesta seria l’opció menys perjudicial per a aquest barri en el qual hi resideixen al voltant de 2.000 persones, que fa més de 10 dies que varen ser desallotjades.

Mentrestant, l’activitat volcànica es manté encara molt activa. Des de la passada mitjanit i fins a les 7:30 d’aquest matí, hora peninsular, a La Palma s’hi han registrat 46 terratrémols, segons ha informat l’Institut Geogràfic Nacional. El més fort, de 3’6 graus a l’escala de Richter s’ha produït a les 6:09 de la matinada a 14 quilòmetres de profunditat a la localitat de Fuencaliente.

Des que va començar l’erupció del «Cumbre Vieja», Fuencaliente i Villa de Mazo concentren la quasi totalitat de l’activitat sísmica que s’ha registrat fins al moment a La Palma. El terratrémol més fort, amb una magnitud de 4’8 graus, es va registrar a Villa de Mazo.

Els experts han explicat que l’activitat sísmica profunda ha disminuït en els darrers dies, però alerten que aquesta continua tenint una intensitat elevada, fet que pot comportar que es produesquen terratrémols d’intensitat VI en superfície, una magnitud «lleugerament nociva» i que poden provocar desplaçament o caiguda de petits objectes.

22/10/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris