X

La febre de la Garrova a Eivissa: la Cooperativa de Sant Antoni, desbordada

Han hagut de tancar temporalment el magatzem perquè ja no hi cabien més

21/10/2021

La febre de la Garrova a Eivissa: la Cooperativa de Sant Antoni, desbordada

La campanya de la recollida de la garrova a l’illa d’Eivissa ha superat enguany totes les expectatives. Tant és així que la Cooperativa Agrícola de Sant Antoni de Portmany ha hagut d’interrompre la compra d’aquest fruit per alliberar espai de les seves instal·lacions, ja que s’han vist desbordats. Una situació generada, en bona part, per l’augment del preu, que dobla el de fa tres anys.

La campanya de la recollida de la garrova va començar el mes d’agost i, a Eivissa, encara no ha aturat. Els atractius preus del mercat fan que ben pocs vulguin deixar el fruit a l’arbre, tal com succeïa fa uns anys. Iván Colomar, pagès i productor de garroves, recorda que fa 10 anys la garrova estava “tan barata” que normalment s’utilitzava per donar a menjar a les ovelles. Però enguany a Eivissa, el kilogram de garrova es paga a 85 cèntims, són 20 cèntims més que l’any passat. Colomar assegura que ara sí “val la pena” recollir-les.

Són tants els que s’han animat en aquesta campanya de recollida de la garrova que la Cooperativa de Sant Antoni ha penjat el cartell de ple. No tenen més espai per emmagatzemar el producte. Es tracta d’una aturada temporal, però inèdita, fins que tornin a tenir espai per nous sacs. Alicia Morales, enginyera de la Cooperativa Agrícola de Sant Antoni, assegura que estan fent una llista de la gent que encara vol dur garrova.

Les collites que arriben a la Cooperativa de Sant Antoni passen per una picadora que separa la polpa del garroví que, després, s’utilitza per elaborar productes alimentaris, farmacèutics i cosmètics.

21/10/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris