X

Meteosensibilitat: “Em fan mal els ossos, demà plourà”

Els canvis climàtics afecten a la psicologia humana de diverses formes: la pressió atmosfèrica, els canvis de llum i de temperatura poden influir en el nostre estat d'ànim

21/10/2021

Meteosensibilitat: “Em fan mal els ossos, demà plourà”

La meteorosensibilitat és un terme que defineix com afecten a les persones els canvis meteorològics. Hi ha persones a qui aquests canvis els afecten de manera més intensa i, per tant, se les anomena metereosensibles. “Em fan mal els ossos, demà plourà”, diuen.

Segons explica la psicòloga i coach, Tonina Ferrer, “els canvis meteorològics afecten a la psicologia humana de diverses formes: la pressió atmosfèrica, els canvis de llum o de temperatura poden influir en el nostre estat d’ànim”. Ferrer assenyala que “quan la llum disminueix segregam més hormona de la melatonina, que ens provoca més ganes de dormir”.

Els nostres hàbits canvien també amb el canvi d’estació, sobretot a la tardor i a l’hivern. Amb l’arribada del fred tendim a tenir menys contacte amb la natura i a fer menys vida social. Hi ha un trastorn anomenant “afectiu estacional”, que és una espècie de depressió, que s’incrementa a la tardor i a l’hivern i que tendeix a desaparèixer amb l’arribada de la primavera.

Segons Ferrer, “la tardor desperta en els humans unes emocions concretes lligades amb l’introspecció, la tristesa, la reflexió o la malenconia”.

21/10/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris