X

Les conductes suïcides augmenten un 27% entre els joves i un 50% entre els adults de les Illes

Els cossos i els serveis d'emergències reben formació per poder gestionar aquestes situacions

22/10/2021

Les conductes suïcides augmenten un 27%25 entre els joves i un 50%25 entre els adults de les Illes

La pandèmia ha tengut un fort impacte emocional sobre la població. Per això l’Observatori del Suïcidi ha organitzat les primeres jornades pels professionals d’emergències. Les claus principals són guanyar temps i empatitzar. L’atenció dels serveis d’emergències no pot ser igual si es fa de manera presencial o si és per telèfon.

Aquesta formació que ha organitzat l’Observatori del Suïcidi de l’IB-Salut és el primer en l’àmbit estatal que comprèn tots els cossos i serveis d’emergències que poden trobar-se una d’aquestes situacions. Aquí reprodueixen casos reals per evitar errades molt habitual i també per aprendre a distingir els senyals.

Els serveis d’emergències de les Illes ha detectat un augment de les telefonades que demanen ajuda. La pandèmia ha tengut un fort impacte emocional sobre la població. Des de la coordinació autonòmica de Salut Mental afirmen que ha fet augmentar un 50% la conducta suïcida entre els adults. La crisi sanitària ha impactat també entre els més joves. Els intents i els pensaments suïcides han augmentat un 27% entre la població infanto-juvenil. El passat 2019, 97 persones moriren a causa del suïcidi.

22/10/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris