X

L’IMAS i Projecte Home obrin un centre per a menors tutelats amb addiccions

7 de les 12 places estan ocupades. La majoria per menors addictes a la marihuana

22/10/2021

L’IMAS i Projecte Home obrin un centre per a menors tutelats amb addiccions

L’IMAS i Projecte Home posen en marxa Es Caliu, el primer centre de Balears per a menors tutelats amb addiccions. Consta de 12 places i els usuaris hi estaran interns el temps que duri el tractament. De moment, n’hi ha 7 d’ocupades.

Són menors tutelats per l’IMAS que tenen entre 15 i 17 anys i venen derivats d’altres centres o ingressen de manera directa al nou edifici. Tots ells tenen addiccions, la majoria a la marihuana o al seu principi actiu, el THC. També n’hi ha 2 amb addiccions als tranquil·litzants i un altre als videojocs.

L’objectiu final és que els menors puguin tornar amb les seves famílies. Per aconseguir-ho els usuaris compten amb una vintena de treballadors, la majoria són educadors, encara que també hi ha un psicòleg o un metge.

El nou centre va obrir l’1de setembre i s’espera que les places es vagin ocupant a poc a poc. Es Caliu és el primer centre de les Balears per a menors tutelats amb addiccions és a Mallorca, tot i que no es vol informar de la ubicació exacta per protecció dels usuaris.

22/10/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris