X

Unides Podem es querella contra Meritxell Batet i fa creixer la tensió amb el PSOE

La formació morada acusa la socialista de prevaricar per cedir davant el Suprem i llevar l'escó a Alberto Rodríguez

23/10/2021

Unides Podem es querella contra Meritxell Batet i fa creixer la tensió amb el PSOE

Unides Podem anuncia que es querellarà contra Meritxell Batet i fa augmentar la tensió amb el PSOE. La formació morada acusa la socialista, i presidenta del Congrés, de prevaricar per cedir davant el Suprem i llevar el seu escó al diputat Alberto Rodríguez, condemnat per colpejar un policia.

Un tuit a les sis de l’horabaixa d’Ione Belarra, acusant la presidenta del Congrés de “prevaricació”, fa botar les alarmes al Consell General del Poder Judicial que convoca de manera extraordinària la Comissió Permanent. Passaven les nou del vespre quan la mateixa xarxa social emetia aquest comunicat. Rebuig absolut a les declaracions de Belarra. Consideren que s’atribueix un delicte als jutges del Tribunal Suprem i que s’excedeixen els límits al dret a la llibertat d’expressió.

Tot això després que Meritxell Batet posés ahir en marxa el procés perquè el diputat d’Unides Podem, Alberto Rodríguez, deixi el seu escó. Segons el Tribunal Suprem, Rodríguez està inhabilitat per un delicte d’atemptat contra agents de l’autoritat. Dimarts passat, però, la Mesa del Congrés, va decidir mantenir l’escó a Rodríguez amb un informe favorable dels lletrats de la Cambra. Per això, ara, Unides Podem ha anunciat una querella contra Meritxell Batet perquè consideren que ha cedit davant la pressió del Suprem.

El PSOE per la seva banda, dona suport a Batet i assegura que s’ha limitat a complir la llei. Mentrestant, el Partit Popular demana la cessió immediata de Belarra.

Una tensió entre els socis de govern que s’afegeix a una nova confrontació per la reforma laboral. Unides Podem va acusar els socialistes d’intromissió de la vicepresidenta Nadia Calviño. Acusació que Pedro Sánchez ha negat. El president del govern ha assegurat que la reforma laboral afecta diversos ministeris i que existeix col·laboració i coordinació.

23/10/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris