X

Marc Pons: “Tot té un component energètic, i si canvies el model energètic, afectes també al model econòmic”

El socialista s'ha convertit en l'únic balear que forma part de la nova Comissió Executiva Federal de PSOE

24/10/2021

Marc Pons: “Tot té un component energètic, i si canvies el model energètic, afectes també al model econòmic”

Transformar el model energètic. Aquest és l’objectiu en el qual Marc Pons centrarà els seus esforços, a partir d’ara al capdavant de la Secretaria de Transició Ecològica Justa i la Preservació de la Biodiversitat de l’Executiva federal del partit socialista. Per aconseguir-ho creu que la visió illenca del món juga a favor seu.

“Aquesta perspectiva que ens ha dut a ser capdaventers en polítiques de sostenibilitat, a tenir una major sensibilitat pel territori, el paisatge, els valors naturals. Per entendre que la realitat que és finita i que s’han de conjugar activitats diferents. Són elements que en el continent, en el debat nacional, són bons, ajuden i enriqueixen”, assegura Marc Pons.

És conscient que és un repte tan difícil com necessari i en el qual està involucrada tota la humanitat, però que s’ha de materialitzar d’una manera equilibrada. “Es tracta que aquest canvi de model energètic i per tant, de model econòmic, garanteixi que la gent més feble, les empreses més febles, no siguin les que acabin suportant els esforços de tot això”, diu Pons.

Entre les prioritats de l’exconseller de Mobilitat del Govern i fins ara director de gabinet de la vicepresidenta de Transició Ecològica s’hi troba que les Illes passin a formar part del sistema elèctric peninsular. “Que a pesar de ser illes, que tinguem prou connectivitat energètica com per a considerar-nos part del continent. Això és garantia de subministrament, això és bo. I per això, és fonamental que hi hagi una doble connexió entre el continent i Mallorca. El 2026 tot això ha d’estar resolt i després en una segona fase vindrà la connexió entre Mallorca i Menorca”.

Pel que fa a la central tèrmica de Maó, que ha de caminar cap al seu tancament, calcula que per al 2030 s’haurà convertit en una infraestructura de reserva que només s’utilitzi en circumstàncies excepcionals.

24/10/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris