X

El foc, la pólvora i els dimonis tornen a Mallorca

Mallorca ha estat la seu del cinquè Simposi Internacional dels Focs Festius de la Mediterrània

24/10/2021

El foc, la pólvora i els dimonis tornen a Mallorca

Durant tot aquest cap de setmana, Mallorca ha estat la seu del cinquè Simposi Internacional dels Focs Festius de la Mediterrània. Un esdeveniment organitzat pel Consell Insular de Mallorca i l’Institut Ramon Muntaner i compta amb la col·laboració del Govern de les Illes Balears, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Palma, l’Ajuntament de sa Pobla, la Federació de Dimonis, Diables i Bèsties del Foc de les Illes Balears i la Fundació Mallorca Literària. A més, també es compta amb el suport de la Fundació Josep Irla.

Aquest congrés respon a la voluntat de ser un espai de trobada i de reflexió per als territoris diversos de la Mediterrània, que comparteixen interessos culturals, i pretén posar en comú l’activitat cultural i documental que porten a terme els diversos centres d’estudis localitzats als pobles i ciutats de Catalunya, València i les Illes Balears.

Ahir vespre, a sa Pobla, va tenir lloc una mostra de les més de 10 colles de dimonis i de les quatre bèsties que hi ha a l’illa, que varen rememorar un correfoc, respectant les limitacions derivades de la pandèmia.

A més, varen homenatjar Antoni Torrens, un dels principals impulsors de la cultura del dimoni.

24/10/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris