X

El futur de l’ofici de pagès a debat

A Balears, només un 7% dels pagesos tenen menys de 40 anys

24/10/2021

El futur de l’ofici de pagès a debat

Segons dades del Ministeri d’Agricultura, en 10 anys, el 40% els pagesos que hi ha a Espanya desapareixeran. Aquestes xifres s’han posat damunt la taula durant la xerrada “Banc de Terres” organitzada a Inca.

Una trobada per recalcar la importància de conrear per al propi abastiment. A més, a Balears, només un 7% dels pagesos tenen menys de 40 anys. Des de l’Agència de Dinamització Rural ‘Busca Tierras’ han avisat del problema que causaria que les multinacionals s’apoderin del camp.

Amb tot, per bo o per dolent, Mallorca ha demostrat durant aquesta pandèmia que pot ser autosuficient. Per aquest motiu, a la xerrada s’ha assenyalat que s’hauria de treballar en aquest sentit per evitar la desaparició o l’envelliment de l’ofici del pagés.

Joan Carles Caldentey, director tècnic de l’Agència de Dinamització Rural “Busca Tierras”, declara que no volen que les grans multinacionals entrin i s’apoderin del camp de les Illes i que si una cosa va demostrar la pandèmia de la Covid, és que les Balears podrien ser perfectament autosuficients.

24/10/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris