X

Inca presenta les obres guanyadores al premis literaris Pare Colom

El poemari "Domini Fosc" de Josep Maria Fulquet ha guanyat el premi Pare Colom de Poesia 2021

24/10/2021

Inca presenta les obres guanyadores al premis literaris Pare Colom

Els guanyadors de la 19a edició dels premis Pare Colom Inca 2021

L‘ajuntament d’Inca ha presentat aquest diumenge les obres guardonades amb els premis literaris Pare Colom, coincidint amb les Fires d’Inca. El Casal de Cultura d’Inca ha acollit un any més la presentació d’aquests guardons en la seva 19a edició. 

El poemari “Domini Fosc” de Josep Maria Fulquet ha guanyat el premi Pare Colom de Poesia 2021. Joan Duran i Ferrer ha rebut el guardó en la modalitat de narrativa per la seva obra “Menjaràs Pols” i “La deliberació dels escorpins” de Laura Gost s’ha endut el premi en l’apartat de teatre. També s’ha presentat el poemari “Són ets i uts” de Pere Perelló i Nomdedéu, que va quedar finalista i finalment s’ha publicat per la seva qualitat literària.

“Estam molt satisfets pel fet de consolidar aquests premis literaris en llengua catalana, convertint-se en uns premis referents que durant dinou anys s’han dut a terme de manera ininterrompuda”, ha assenyalat la regidora de Cultura i Normalització Lingüística, Alice Weber.

Com cada any, l’Ajuntament d’Inca ha comptat amb la col·laboració de l’editorial Lleonard Muntaner, que edita les obres guanyadores d’aquest certamen literari. Els llibres estan a disposició de tots els interessats a l’àrea de cultura de l’ajuntament i estaran disponibles també en el fons de la biblioteca.

Els Premis Literaris Pare Colom, promoguts per l’Ajuntament d’Inca, varen néixer l’any 2003 amb l’objectiu de promoure la cultura i donar impuls a la literatura catalana. De fet, varen començar primer com a premis exclusivament de narrativa,  el 2009 es va integrar la modalitat de poesia i el 2013 de teatre.

“Els premis Pare Colom es van consolidant any rere any i cada any són més els escriptors que hi participen. Aquest certamen i la presentació de les obres guardonades ens dona l’oportunitat de reivindicar la cultura i en especial la literatura, com a senyal d’identitat de la nostra ciutat”, ha destacat el batle d’Inca, Virgilio Moreno. 

24/10/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris