X

El Col·legi d’Advocats reclama als partits polítics que es posin d’acord per crear la figura del Síndic de Greuges

Al 1993 es va aprovar la posada en marxa d'aquesta oficina que serveix per defensar els drets dels ciutadans i encara no s'ha impulsat per discrepàncies polítiques

24/10/2021

El Col·legi d’Advocats reclama als partits polítics que es posin d’acord per crear la figura del Síndic de Greuges

El Col·legi d’Advocats de les Balears reclama als partits polítics que posin en marxa el Síndic de Greuges, una figura que, atenció, s’hauria d’haver creat l’any 1993, quan es va aprovar la llei a tal efecte. Ha de tenir el suport de 3 cinquenes parts del Parlament i, fins ara, els partits no s’han posat d’acord. Els advocats exigeixen que s’instauri d’una vegada perquè els ciutadans tenguin una eina per fer reclamacions a les institucions.

Vint-i-vuit anys. Aquest és el temps que fa que es va aprovar la Llei que havia de posar en marxa el síndic de greuges. De fet, també ho diu l’Estatut d’Autonomia a l’article 51. Idò bé, res d’això s’ha instaurat a Balears.

QUÈ ÉS EL SÍNDIC DE GREUGES I PER A QUÈ SERVEIX? 

El Síndic de Greuges és una figura a la qual poden recórrer els ciutadans per expressar les seves queixes per serveis que ha d’oferir l’administració i no ofereix, o ho fa amb deficiències. Inclou des de retards en llistes d’espera, retards o irregularitats en adjudicacions d’ajudes o subvencions, o també problemes a l’hora de que t’atenguin en una llèngua oficial, per exemple.

Tot i que el PSOE ha impulsat que es reformi i actualitzi la llei de 1993, això no és impediment perquè es nomeni al més aviat millor el Síndic.

No pot sancionar però sí deixar en evidència les administracions. Per això mateix, el Consell d’Europa acaba d’aprovar unes directrius per reforçar la figura dels defensors del poble o síndics. A les Balears, toca esperar.

24/10/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris