X

Una de cada deu empreses de les Illes ha comès frau amb els ERTO

A les Balears s'han imposat prop d'un milió d'euros en sancions segons el Ministeri de Treball. Comissions Obreres creu que la manca d'inspectors ha fet que la xifra de sancions imposades hagi estat inferior als fraus comesos en realitat. "La inspecció fa el que pot, però no hi ha prou funcionaris".

25/10/2021

Una de cada deu empreses de les Illes ha comès frau amb els ERTO

Gairebé el 10% d’empreses de les Balears han comés frau en la prestació dels Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO). En total, 186 infraccions sobre 1.677 expedients tancats, tenint en compte que pot haver-hi empreses que acumulin més d’un expedient. Així les coses, el volum de sancions a les Illes, fins a mitjans de setembre, s’apropa al milió d’euros: 990.000 segons dades del Ministeri de Treball.

El sindicat CCOO no ha denunciat casos fraudulents, però sí ha rebut informació de treballadors als quals l’empresa els ha demanat que vagin a treballar tot i estar en ERTO. Molts d’ells, a més, no han estat remunerats, segons ha explicat a Informatiu Matí d’IB3 Ràdio la secretària d’Ocupació i Formació del sindicat, Yolanda Calvo. “Els treuen de l’ERTO mitja jornada i la resta ho fan passar com a hores extra. Molts no cobren perquè l’empresari els diu que ja ho faran més endavant o que se’ls compensarà amb vacances”, denuncia Calvo.

Comissions Obreres creu que la manca d’inspectors ha fet que la xifra de sancions imposades hagi estat inferior als fraus comesos en realitat. “La inspecció fa el que pot, però no hi ha prou funcionaris”.

 

25/10/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris