X

El documental ‘Cabrera, la Mediterrània Ancestral’ guanya el Premi Illa de l’Aire del Menorca Doc Fest

El llargmetratge de Toni Escandell mostra la fauna d'aquest arxipèlag que ara ha experimentat una explosió de biodiversitat

25/10/2021

El documental ‘Cabrera, la Mediterrània Ancestral’ guanya el Premi Illa de l’Aire del Menorca Doc Fest

La Sala Albert Camus de Sant Lluís ha acollit aquest diumenge el lliurament de fins a 23 premis del Certamen Audiovisual per a la Conservació de la Mar Balear i també dels Premis Illa de l’Aire i Biosfera de la tercera edició del Festival de Cinema i Fotografia Documental de Menorca, el ‘Menorca Doc Fest’.

‘Cabrera, la Mediterrània Ancestral’ de Toni Escandell, ha obtingut el guardó al millor llargmetratge de natura i sostenibilitat. El documental transporta l’espectador a aquest arxipèlag per veure com és la vida d’una fauna que es va resistir d’abandonar la seva llar i que ara ha experimentat una explosió de biodiversitat.

Mentre que el Premi Biosfera ha sigut per Voces en el Barranco’ de Rafael Marrero Acosta. Twakana Yagán de Rodrigo Tenuta i Ignacio Leonidas ha obtingut una menció especial. El jurat de Premi Biosfera —els biòlegs Miquel Truyol i Marta Carreras— ha volgut premiar aquests dos documentals perquè mostren una forma de vida impregnada pel territori i que a la vegada el defineix, essència en si mateix del que es una reserva de la biosfera. A més, Voces en el Barranco ha destacat pel seu valor divulgatiu.

25/10/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris