X

Ajuntaments i Consells Insulars també podran expropiar immobles a grans tenidors

L'ampliació de la Llei d'Habitatge i les bregues pel Règim Fiscal, a debat aquest dimarts al Parlament

25/10/2021

Ajuntaments i Consells Insulars també podran expropiar immobles a grans tenidors

Els problemes d’accés a l’habitatge, i les possibles solucions, marcaran l’actualitat política d’aquesta setmana. I no només a Balears, també a Madrid, on el Consell de Ministres validarà aquest dimarts l’avantprojecte de la Llei d’Habitatge per iniciar-ne la seva tramitació al Congrés dels Diputats.

En l’àmbit autonòmic, el Parlament de les Illes aprovarà aquest dimarts un projecte de Llei sobre aquesta qüestió per ampliar la legislació aprovada a la nostra comunitat l’any 2018. El canvi més substancial serà que ajuntaments i consells insulars podran exercir el dret de tempteig i retracte per adquirir immobles de grans tenidors. Una potestat limitada, fins ara, al Govern. També s’habilitaran mecanismes per agilitzar la concessió d’ajudes i ampliar el parc públic d’habitatges.

D’altra banda, en la sessió de control d’aquest dimarts destaquen també el recurs admès a tràmit pel Tribunal Constitucional sobre el Decret de mesures sanitàries del Govern, presentat per VOX. El partit d’extremadreta posa en qüestió les restriccions imposades fora de l’Estat d’Alarma i demanarà per aquest assumpte a la consellera de Salut, Patrícia Gómez. El Grup parlamentari de Ciutadans interpel·larà sobre polítiques de joventut i el Partit Popular tornarà a dur al ple del Parlament el debat sobre el Règim Especial. En concret, des del PP insisteixen que la presidenta Francina Armengol ha de comparèixer per explicar el vot negatiu dels senadors socialistes sobre la part fiscal del REIB.

Consulta aquí l’ordre del dia del Parlament 

25/10/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris