X

La cineasta emergent Carme Quetglas estrena “Cuando voy a un sitio nuevo” a l’Evolution

Al documental s'hi veu un monòleg de la directora de cine Isabel Coixet, amb qui Quetglas va formar-se

25/10/2021

La cineasta emergent Carme Quetglas estrena “Cuando voy a un sitio nuevo” a l’Evolution

Comença una setmana carregada de cine a les Balears. Tot a punt per l’Evolution Mallorca Film Fest, que enguany arriba amb més d’una setantena d’estrenes d’aquí i del món. Posam el focus en les pel·lícules de cineastes de les Illes. Un dels 29 títols del Made in Balears és “Cuando voy a un sitio nuevo”, curtmetrarge documental de Carme Quetglas, cineasta emergent.

La cinta es projectarà al CineCiutat aquest pròxim diumenge 31 de novembre. És el tercer documental de la cineasta mallorquina de 33 anys i hi podrem veure un monòleg de la directora Isabel Coixet, amb qui va conviure 10 dies.

De fet, la cinta de Quetglas capta amb la seva càmera “els sentiments i els estats d’ànim que sorgeixen quan abandonam ca nostra per viure o treballar a llocs nous, quan ens obrim a noves relacions i nous entorns”, explica la jova directora. El curt es va enregistrar durant una formació amb cineastes de tot el món, a la Vall de Baztán (Navarra). La directora de “la vida secreta de las palabras” és la tutora del curt.

L’autoconeixença, diuen els entesos, és essencial perquè el cineasta ofereixi una mirada genuïna.

L’especialista en Cine Documental – directora de “Juárez. Retrat del món d’un fòssil vivient” (2015) considerat un dels millors curts espanyols de l’any 2015- ens ha avançat que està preparant un nou guió amb el suport de Coixet. “Em va proposar que escrivís una nova història i ella es va comprometre a donar-me suport perquè es pugui estrenar a la gran pantalla”

I és que no és gens fàcil que una pel.lícula es pugui arribar a estrenar a les sales de cinema o exhibir en festivals, sense el suport i el finançament per produir-la. Carme Quetglas assegura que, ara per ara, no pot viure del cinema. “He de fer classes de reforç a estudiants de secundària, perquè de moment, és molt difícil viure del cine”.

Com a cineasta emergent Carme Quetglas ha dirigit tres cintes documentals: com dèiem, es va estrenar amb el guardonat, “Juárez. Retrat del món d’un fóssil vivent” (2015), el segon va ser “Xuetlàndia” (2020). Aquestes dues pel·lícules s’han rodat íntegrament a Mallorca. Ara arriba la tercera producció, que s’estrena diumenge en el marc de l’Evolution: “Cuando voy a un sitio nuevo”.

25/10/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris