X

El batle de Pollença demana autorització per celebrar la festa del Pi

Mentrestant, a sa Pobla no hi haurà piromusical i Muro, en canvi, sí que pretén fer les beneïdes.

27/10/2021

El batle de Pollença demana autorització per celebrar la festa del Pi

El batle de Pollença, Tomeu Cifre, ha començat la tramitació de les sol·licituds per celebrar la festa del Pi de Sant Antoni. Així ho confirmat a IB3 notícies: “de moment el que hem fet a estar demanar permís a Capitania Marítima, a Espais de Natura i a la propietat de Ternelles per tal de poder anar a cercar els pins tant del Moll com de Pollença”. Una vegada obtinguts aquests permisos tocarà superar els filtres de Salut. “De moment no sabem quina serà la situació sanitària al gener, però nosaltres estam decidits a fer festa”, ha declarat Cifre.

Sant Antoni a sa Pobla sense piromusical 

Mentrestant, aquest dimarts va tenir lloc la primera reunió entre Ajuntament i entitats per decidir quin Sant Antoni tendrà sa Pobla ara que la majoria de restriccions sanitàries s’han aixecat. El batle pobler, Llorenç Gelabert, ha explicat a IB3 notícies que “tornarem la festa a les arrels, a l’essència”. Què vol dir això exactament? Idò que la idea de reunir 10 mil persones a la Plaça per veure l’espectacle piromusical està totalment descartada. Per tant, la celebració consistirà en “foguerons, tonades i ximbombes”, ha aclarit Gelabert.

No hi haurà piromusical, però sí que sortiran a ballar els dimonis i els caparrots: “hi ha infants de 3 anys que encara no coneixen un dimoni”, ha dit el batle. En qualsevol cas, els dimonis no ballaran dins els bars.

Pel que fa a la Missa de Completes que sí que se celebrarà, es posaran dues pantalles gegants defora per tal que tothom en pugui participar.

D’aquí a un mes es farà una nova reunió per seguir treballant en el disseny de la festa santantoniera.

Muro

El batle de Muro, Toni Serra, ha anunciat que la voluntat de l’Ajuntament es celebrar les tradicionals beneïdes. Serra ja ha donat ordre als interessats de què les poden començar a preparar. En darrera instància, però, dependrà de la situació epidemiològica que es puguin celebrar o no.

 

27/10/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris