X

Un centenar d’illencs iniciaren tractament per addicció al joc el 2020

Els homes tendeixen a iniciar-se en el joc en edats més primerenques que les dones

27/10/2021

Un centenar d’illencs iniciaren tractament per addicció al joc el 2020

Un centenar de persones varen iniciar un tractament per addicció al joc durant el 2020 a les Illes Balears, d’acord amb els resultats d’un programa pilot impulsat pel Pla Nacional sobre Drogues amb la finalitat de recollir un nou indicador d’inicis de tractament per addicció comportamental. En concret, a les Balears foren 96 persones les que varen iniciar el tractament per addicció al joc durant el 2020. Segons dades de la Conselleria de Salut el 90,62 % han estat homes i el 9% de dones.

Per illes, 77 eren de Mallorca, 6 de Menorca i 13 d’Eivissa. L’edat d’inici de l’addició varia per sexe. Els homes tendeixen a iniciar-se en el joc en edats més primerenques. La mitjana oscil·la entre els 18 i 25 anys, mentre que en les dones les edats més habituals es comprenen entre els 46 i 55 anys.

El 53% dels usuaris tenia addicció al joc presencial i el tipus de jocs més usuals entre les persones que iniciaren tractament varen ser màquines d’atzar, escurabutxaques en hoteleria o en sales de joc i les apostes esportives.

Més de cent cinquanta inscrits al curs organitzat pel PADIB

Amb l’objectiu de tractar aquesta problemàtica, més de 150 professionals es formen sobre prevenció de l’addicció al joc en un curs que ha organitzat el Pla d’Addiccions i Drogodependències de les Illes Balears de la Direcció General de Salut Pública i Participació. Les sessions comencen aquesta setmana, quan es commemora el Dia Sense Joc d’Atzar el 29 d’octubre.

La formació, amb el títol «Fonaments bàsics per a la prevenció de l’addicció al joc», va dirigida als professionals que treballen en l’àmbit preventiu, educatiu i social, per tal de dotar-los dels coneixements necessaris per detectar, abordar i actuar amb persones menors que es puguin trobar en aquestes situacions.

 

27/10/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris