X

‘Any amount of dreams’, la llibreria habitada de Lluís Real, regna a Ca n’Àngel

El treball del veterà fotògraf menorquí protagonitza l'exposició central del Menorca Doc Fest

27/10/2021

‘Any amount of dreams’, la llibreria habitada de Lluís Real, regna a Ca n’Àngel

El fotògraf menorquí Lluís Real acaba d’inaugurar a Ca n’Àngel, a es Mercadal, ‘Any amount of dreams’. És l’exposició central del Menorca Doc Fest, el festival de cinema i fotografia documental de Menorca que obre portes aquest divendres. La mostra de Real es correspon amb el nom d’una llibreria de vell de la ciutat de Londres. L’autor la va visitar durant mesos. I el resultat són imatges robades de persones anònimes mentre miren i remiren llibres de segona mà.

Les fotografies de ‘Any amount of dreams’ mostren una llibreria habitada des del mateix paisatge interior escenificat pels gestos. Expressions facials i postures impossibles són sotmesos a la mirada escrutadora de la càmera de Lluís Real, convertit, d’aquesta manera, en un còmplice més de l’escena.

La mostra fa seu parcialment el nom de la llibreria londinenca, ‘Any amount of books’. Els llibres es transmuten pels somnis per donar vida a un calidoscopi de personatges que van i venen envoltats d’una atmosfera màgica.

Real, que ha passat bona part de la seva vida professional a Anglaterra, no s’ha separat mai de la seva càmera malgrat la jubilació. L’exposició s’ha concebut com a germana bessona del fotollibre amb títol idèntic que dona un major relleu al sempre delicat treball de l’artista. La mostra romandrà oberta fins al pròxim 7 de novembre, abans de migrar cap a la Sala Sant Antoni de Maó.

27/10/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris