X

La primera promoció de Medicina de la UIB afronta el seu darrer any de carrera

Actualment, amb els sis cursos ja implementats, hi ha 360 alumnes cursant el grau de Medicina, i el 73% són dones

31/10/2021

La primera promoció de Medicina de la UIB afronta el seu darrer any de carrera

El 12 de setembre del 2016 va ser un dia històric, a escala acadèmica, a les Illes Balears. Aquell dia s’inaugurava el Grau de Medicina de la Universitat de les Illes Balears.

5 anys després, els prop de 60 alumnes que estrenaren la facultat, ara afronten el seu darrer any de carrera en un curs rotatori on treballaran la realitat mèdica al cent per cent, sense aules. Actualment, amb els sis cursos ja implementats, hi ha 360 alumnes cursant medicina, i el 73% són dones. La meitat són de les Illes Balears i la resta, d’altres comunitats entre les quals destaquen Andalusia, Comunitat Valenciana, Aragó i Madrid.

Durant el darrer curs, els futurs metges i metgesses faran fins a 8 rotacions diferents que es repartiran en els serveis de Pediatria, Ginecologia, Psiquiatria, Medicina de Família i Urgències. També rotaran en dos serveis quirúrgics i dos serveis mèdics a elecció dels estudiants.

En acabar el curs, ja graduats, els estudiants hauran d’afrontar l’examen de MIR per accedir a una plaça de metge especialista en formació que pot durar fins a 5 anys, segons l’especialització desitjada. A final d’aquest curs, tendrem els primers 60 metges i metgesses titulats de les Illes Balears.


Medicina, la carrera amb la nota de tall més alta a la UIB: 13,225
44 professionals de la medicina en actiu impartiran classes a la Facultat de la UIB
Balanç del primer any de la facultat de Medicina de les Illes Balears

31/10/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris