X

El Govern vol recuperar les xifres pre-pandèmia del turisme britànic: “No és que siguem optimistes, és la feina feta durant mesos”

01/11/2021

El Govern vol recuperar les xifres pre-pandèmia del turisme britànic: “No és que siguem optimistes, és la feina feta durant mesos”

Les Illes Balears són a Londres amb l’objectiu de recuperar el turisme britànic d’abans de la pandèmia. “No és que siguem optimistes sinó que és la feina feta durant molt de mesos. Que han fet les nostres empreses, els nostres treballadors i treballadores, per posicionar-nos com un destí segur i jo crec que és una previsió assumible per al 2022”, ha afirmat Iago Negueruela, conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball.

També un turisme de més qualitat, més sostenible i compromès amb la realitat de les Illes Balears. “El turisme britànic ha vengut a les Illes Balears i s’ha gastat un 7,2% més que abans. Per tant hem de seguir en aquesa línia de treball”, ha assegurat la presidenta del Govern, Francina Armengol.

Objectiu compartit amb l’estratègia global d’Espanya en relació al mercat britànic. Així ho ha especificat la ministra de Turisme, Reyes Maroto, qui ha assegurat, durant la seva visita a l’estand de les Illes, que les Balears estan ben posicionades: “Estic convençuda que Balears serà de nou un efecte tractor perquè el turista internacional continuï venint a Espanya, continuï venint a Balears, i sobretot puguem desplegar els plans de sostenibilitat que van a permetre desenvolupar el model turístic del futur”, ha destacat la ministra.

I per tal d’assolir aquests objectius, el Govern posa l’accent en la connectivitat aèria. Garantida ja, asseguren, per a aquesta temporada baixa. “Els aeroports de les Illes tenen moltes més reserves de vols de turisme britànic i nacional. I per tant, podrem tenir aquesta temporada d’hivern en bones condicions”, ha assenyalat la presidenta Armengol. Es recuperarà fins el 83% de les freqüències de 2019.

Tot plegat, unes dades amb les quals el Govern no només confia en la recuperació turística, sinó també amb la recuperació de l’ocupació. “Ens presentam amb una recuperació molt important i sent el primer territori d’Espanya respecte al turisme britànic. Estam en una bona posició”, assegura el conseller Negueruela.

Reptes, que, segons paraules de la presidenta Armengol, les Illes estan preparades per assumir.

01/11/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris