X

Només dos jutges de les Illes empren el català als judicis

La Plataforma “La justícia, també en català” celebra un co·loqui sobre l'ús de la llengua en aquest àmbit, divendres a Sa Pobla

02/11/2021

Només dos jutges de les Illes empren el català als judicis

La plataforma ‘La justícia, també en Català‘, que promou l’ús del català en el món de la justícia, celebrarà el proper divendres dia 5 un col·loqui sobre drets lingüístics en aquest àmbit. Hi participaran com a ponents la jutgessa de sa Pobla, Victòria Crespí; la directora de Política Lingüística, Beatriu Defior, i el professor de la UIB de Dret, Toni Llabrés, entre altres.

La jutgessa Victòria Crespí ha destacat que “hi ha un gran desconeixement dels drets que tenen, tant els professionals que treballen en l’Administració, com els usuaris dels jutjats”, i recorda que “qualsevol persona té tot el dret a dirigir-se a l’Administració en català i que hi ha mitjans, com els intèrprets, per poder fer ús de la llengua que es vulgui”.

A Mallorca, només dos magistrats fan servir la llegua catalana com a vehicular en els judicis, d’entre els més de 150 professionals que hi fan feina. El motiu, segons els promotors de la campanya, és que hi ha molt pocs jutges de les Illes, i, sobretot, que l’entorn de la justícia està molt castellanitzat, atès que, fins i tot a la UIB, la formació es fa en castellà.

El que pretén ara l’Administració és fomentar que els professionals s’impliquin en l’ús de la llengua i oferir cursos voluntaris de català als professionals.

El col·loqui se celebrarà divendres dia 5 a les 19:30 h de l’horabaixa al Museu de Can Planes, de sa Pobla.

02/11/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris