X

Les incidències pel temporal: torrents desbordats i molts arbres caiguts

L'112 vigila els torrents de Pollença i Fornalutx, retira arbres caiguts i demana precaució a les carreteres, molt banyades

10/11/2021

Les incidències pel temporal: torrents desbordats i molts arbres caiguts

Ones de més de 5 metres aquest dimecres.


Blas amenaça en convertir-se en un medicà: més de 100 litres acumulats fins ara

En els darreres 24 hores, l’112 ha gestionat a totes els Illes, que continuen en avís taronja per pluges, 36 incidents, la majoria per acumulació d’aigua (9), interrupció dels serveis bàsics (6), despreniments d’elements urbans (5), inundació de la via pública (3), caiguda d’arbres (3) i 2 torrents desbordats, entre altres.

Les zones més afectades han estat fins ara el nord de Mallorca i la Serra de Tramuntana. “Després dels avisos d’aquesta nit, ara vigilarem els torrents de Pollença i Fornalutx, que no es desbordin”, ha explicat a l’Informatiu Matí d’IB3 Ràdio Felipe Ortiz, cap de guàrdia d’emergències de l’112. “Ha caigut molta aigua a Sóller, Artà i Manacor, també hem retirat arbres a bastament. Demanam precaució a les carreteres, perquè estan molt banyades”.

La borrasca Blas també ha deixat a molts de municipis de la Part Forana de Mallorca amb problemes de subministrament elèctric, entre d’altres Binissalem, Consell i Santa Maria.

Reoberts els port de Menorca 

Aquest dimecres es manté activat l’avís taronja per pluja forta a la Serra de Tramuntana, també hi ha avís taronja per fenòmens costaners a les Pitiüses. A la resta, l’alerta és groga. Els ports de Menorca han reobert i ja connecten l’illa amb la Península i Mallorca, posant fi a 5 dies d’incomunicació.

Un veler a la deriva i un tripulant amb hipotèrmia

A les 6.20 hores Salvament Marítim ha hagut de rescatar un veler amb problemes i amb el pal trencat 49 milles al sud de Sóller. L’helicòpter Helimer 221 ha rescatat l’únic tripulant amb símptomes d’hipotèrmia i l’ha traslladat a l’aeroport de Palma, on una ambulància de l’IB-Salut 061 l’ha portat a un centre hospitalari.
Carreteres tallades
Aquest migdia també s’ha tallat un carril en el quilòmetre 38,3 de la carretera Ma-10 (de Lluc a Sóller), a l’altura del túnel de Monnàbera, a causa dels despreniments que s’han produït.

La previsió pels pròxims dies

Dues incerteses condicionen la previsió pels pròxims dies. Blas és una baixa mediterrània activa però de moviment erràtic, difícil de precisar pels models meteorològics. Si augmenta la seva activitat podria fins i tot esdevenir un medicà, un cicló mediterrani però de característiques tropicals, fet que en dificultaria més la previsió.

El que sembla més probable és que circuli com fins ara, entorn de les Balears fins divendres. Dijous fins i tot amb precipitacions que novament s’anuncien fortes i persistents, divendres amb més clarianes.

10/11/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris