X

Puja el nivell dels embassaments de Mallorca

L'embassament de Cúber supera el 40% i el Gorg Blau frega el 35% de la seva capacitat

10/11/2021

Puja el nivell dels embassaments de Mallorca

L’estat dels embassaments de Mallorca ha millorat amb les precipitacions de les darreres hores. Aquest dimecres dematí estaven al 36,7% de la seva capacitat. En el cas de l’embassament de Cúber el percentatge d’ompliment és de poc més del 40%. Pel que fa al Gorg Blau, arriba al 34,45%. Han pujat un 8,3% de mitjana en una setmana i s’espera que continuïn creixent. Dilluns dia 8 estaven al 29,4% i fa una setmana al 28,4%.


Les incidències pel temporal: torrents desbordats i molts arbres caiguts

Continua el temporal

Blas continuarà estancat, amb un moviment molt lent i un tant erràtic segons els models de previsió, cap al sud de les Balears en les pròximes 24 hores. Una circumstància que manté la previsió de temporal de pluja i vent arreu de les Balears. La precipitació serà localment forta, acompanyada de tempesta i, de caràcter persistent a partir de migdia després d’unes hores de treva relativa avui dematí.

El vent i el temporal de mar també seran notícia tot i que afluixen respecte dies passats. La Tramuntana perd intensitat a Menoca i el vent entrarà més de gregal i llevant que no de nord. Cap a Eivissa i Formentera, en canvi, es manté el vent de nord fort. A la mar, les ones poden superar els 5 metres encara a la costa orientada cap al nord i el nord-est de Menorca, Mallorca i Eivissa.

Continua també la incertesa per dijous i divendres

Dues incerteses condicionen la previsió pels pròxims dies. Blas és una baixa mediterrània activa però de moviment erràtic, difícil de precisar pels models meteorològics. Si augmenta la seva activitat podria fins i tot esdevenir un medicà, un cicló mediterrani però de característiques tropicals, fet que en dificultaria més la previsió.

El que sembla més probable és que circuli com fins ara, entorn de les Balears fins divendres. Dijous fins i tot amb precipitacions que novament s’anuncien fortes i persistents, divendres amb més clarianes.

10/11/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris