X

Negueruela considera justificat destinar fons de l’ecotaxa al concert de ‘Los 40 Music Awards’

El Consell de Govern destinarà més de 2 milions i mig d'euros a serveis de concertació socials

15/11/2021

Negueruela considera justificat destinar fons de l’ecotaxa al concert de ‘Los 40 Music Awards’

La Rosalía i Raw Alejandro a la gala de Los 40 al Palau de Congresos de Palma. /CATI CLADERA

Per què es va pagar amb fons de l’impost de turisme sostenible (ITS) el concert de Los 40? “L’ITS està destinat als fons Covid, no és únicament un impost mediambiental. L’hem fet servir per a la reactivació econòmica, i per patrocinar concerts com aquest i el Mallorca Live“, aquesta ha estat la resposta de Iago Negueruela en la conferència de premsa posterior al Consell de Govern d’aquest dilluns.

“Pel que fa a la part turística, el fons Covid d’enguany està pactat entre els agents econòmics i socials en el Pla de reactivació turística. Tots els patrocinis que s’han fet fins a la data han comptat amb un retorn publicitari i també a les empreses locals. En el cas de los 40 Music Awards, s’han contractat empreses locals per encarregar-se de la logística, la producció audiovisual i tot el relacionat amb el muntatge de la gala. La gala va suposar un cost de 580.000 euros i tenim un retorn de 6 euros per cada euro invertit”, ha explicat.

Negueruela ha argumentat que el patrocini d’aquest acte s’emmarca dins l’estratègia de promoció de Balears com a destinació turística fora dels mesos estivals per a contribuir a la reactivació de l’economia. En la mateixa línia de “comàrqueting en els mesos d’hivern”, el Govern ha patrocinat amb fons de l’impost de turisme sostenible proves esportives com la Challenge Ciclista (169.344 euros) i l’UCI Track Champions League Mallorca (194.688 euros), i esdeveniments culturals com el Mallorca Live Festival (215.136 euros). Ha insistit així mateix que, a més de la gala de divendres passat, el programa de Los40 Music Awards 2021 va incloure actes previs en diferents llocs de les Illes que van suposar una gran promoció per a tot l’arxipèlag.

El Consell de Mallorca va contribuir amb 350.000 euros i el Consell d’Eivissa va sumar 50.000 euros per a un esdeveniment que també van finançar el Consell de Menorca i els ajuntaments de Palma, Eivissa i Inca, segons han informat diferents fonts.

Els acords del Consell de Govern

Dins l’àmbit educatiu, uns dels acords més importants aprovats aquest dimarts en Consell de Govern ha estat el dedicat a Menorca. S’ha apostat per la música i la cultura aprovant les intervencions previstes per la conservació del teatre Sala Augusta en la seu del Conservatori Professional de Música a Maó. El nou conservatori es finançarà mitjançant un conveni entre la Conselleria d’Educació i Formació Professional, l’Institut Balear d’Infraestructures Educatives, la Conselleria de Mobilitat i Habitatge, el Consell de Menorca i l’Ajuntament de Maó. La inversió prevista és de 7 milions d’euros. L’objectiu és recuperar un espai històric i millorar l’oferta educativa musical de Menorca, que inclou la rehabilitació integral de l’edifici de la nova construcció i un solar adjacents.

En salut, s’ha autoritzat la contractació de les obres de reforma de les instal·lacions de la unitat bàsica de salut de Bendinat. Pressupost base de 948 mil euros. També s’ha aprovat l’aportació de 750 mil euros per realitzar accions conjuntes amb el Consell de Mallorca dirigides a l’atenció a les addiccions (1 gener a 31 desembre 2021) com n’és el subministrament de metadona a les unitats de conductes addictives, tractament ambulatori i inserció a través de les UCA i formació per a professionals i creació d’una comissió de seguiment.

Quant a afers socials i esports s’ha autoritzat la renovació de tres concertacions socials. La primera per l’entitat patrona de l’Agrupació Prominusvàlids Psíquics de la comarca d’Inca per tal de saber desenvolupament infantil i atenció primària en xarxa pública i concertada a l’àmbit dels serveis socials de les illes. L’entitat oferirà més de 21 mil 148 sessions (1 desembre 2021 a 30 octubre 2023) a nins i nines que presenten trastorns al seu desenvolupament amb un pressupost de 840 mil euros. La segona és per l’entitat Fundació per a Persones amb Discapacitat de Menorca pel servei de desenvolupament infantil en l’atenció primerenca en la xarxa pública i concertada oferint més de 15 mil sessions entre desembre de 2021 i octubre de 2024. La Conselleria hi destinarà un pressupost de més de 500 mil euros. La tercera es destinarà a la Fundació de Pares de Persones amb Discapacitat Auditiva ‘ASPAS‘ oferint més de 22 mil sessions a nins amb trastorns en el seu desenvolupament auditiu entre 1 desembre 2021 i 30 octubre de 2024. S’hi destinaran 900 mil euros.

La Conselleria d’Agricultura també comptarà amb la modificació del decret de creació de l’Institut de Recerca i Formació agrària-pesquera que a partir d’ara estarà inscrit als serveis de millora agrària i pesquera ‘SEMILLA‘, entitat de referència del sector primari de les illes en matèria de recerca. La data efectiva d’adscripció serà dia 1 gener de 2022.

 

15/11/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris