X

Tot el que has de saber del primer Dijous Bo de la pandèmia

Enguany la gran fira de Mallorca està marcada per les mesures contra la Covid-19 i la vaga parcial de tren

18/11/2021

Tot el que has de saber del primer Dijous Bo de la pandèmia


Vaga del SFM | Aquests són els horaris de tren pel Dimecres i el Dijous Bo

Torna la fira de fires, la gran fira de Mallorca: el Dijous Bo d’Inca. La capital del Raiguer recupera d’aquesta manera part de la normalitat perduda per la pandèmia. L’any passat es van suspendre les fires, tant el Dimecres com el Dijous Bo. Enguany retornen, però molt controlades. La bauxa que solia fer-se al carrer s’ha derivat a aquestes dues festes amb aforament limitat. A la via pública no hi pot haver barres i els ciutadans no hi poden beure com abans. La festa està marcada per les mesures contra la Covid i la vaga parcial de tren que mantenen per aquestes dues jornades els treballadors dels Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM). L’Ajuntament ha habilitat aparcaments dissuasius en tota la Ronda de Migjorn 7 i Jaume I (entre la rotonda de Sencelles i la de Llubí) i més zones d’aparcament per facilitar l’arribada als visitants.

Entrades exhaurides pel Dimecres Bo

Tot preparat per les dues festes que l’Ajuntament d’Inca ha organitzat per a celebrar aquesta nit el Dimecres Bo, avantsala de la gran fira del Dijous Bo. Al Quarter General Luque s’han exhaurit les 1.500 entrades disponibles i a la plaça de Toros se n’han venudes un miler. Ara en queden prop de 500 més que es lliuraran directament en taquilla, explica l’organitzador de la festa a la plaçaMarçal Quetgles, qui juntament amb el consistori ha procurat que tot estigui a punt quant a mesures sanitàries. “Les festes són a l’aire lliure. La gent ha de dur mascareta i romandre asseguda, amb distància de seguretat. També hi haurà gel hidroalcohòlic a l’abast de tothom”.

Més seguretat durant les Fires i el Dijous Bo

La Policia Local, Guàrdia Civil i seguretat privada cobriran totes les qüestions de seguretat ciutadana per aquest dies a Inca. “Hi haurà molt més control que altres anys per garantir el compliment de les mesures vigents i assegurar que els ciutadans poden participar de les celebracions amb les màximes garanties”, assenyala el batle d’Inca, Virgilio Moreno.

D’aquesta manera, s’ha acordat que el dispositiu especial de seguretat estarà format per més de 100 efectius. El dispositiu estarà ja en marxa a partir d’avui dimecres a primera hora i, durant l’horabaixa, es reforçarà la vigilància a la zona de la plaça de toros i el Quarter General Luque.

Serveis mínims de tren per vaga

El darrer tren Palma-Inca d’aquest Dimecres Bo és a les 22.20 hores, i el darrer Inca-Palma és a les 22.53 hores. Avui no hi haurà connexions extraordinàries ni de matinada ni de nit a causa de la vaga del SFM. Es mantenen els horaris habituals.

Dijous Bo hi haurà servei, però servei de mínims. Els trens Palma- Inca que no sortiran són els de les 6.07 h, 6.50 h, 7.50 h, 7.57 h, 9.57 h, 15.57 h i les 16.57 h. D’Inca- Palma no hi haurà els serveis de les 6.50 h, 7.39 h, 8.33 h, 8.39 h, 10.36 h, 16.36h i les 17.36 h. Les altres connexions es mantindran.

És a dir, si una persona vol passar la nit del Dimecres Bo a Inca ha d’agafar, com a tard, qualsevol dels tres darrers trens que surten de l’Estació Intermodal de Palma, els de les 21.17, 21.31 i 22.20 hores, els mateixos de cada dia. A partir d’aquesta hora, i malgrat que sigui Dimecres Bo, no hi ha cap servei especial programat a causa de la vaga dels treballadors. “El Govern no pot imposar trajectes especials, de reforç, amb una vaga convocada. Els serveis mínims sempre es fan sobre serveis ordinaris”, ha explicat a IB3 Notícies el portaveu del comitè d’empresa de SFM, Ricardo Mas.

Pel Dijous Bo la protesta afectarà un total 45 trajectes, que queden suspesos: 7 entre Palma i Inca, 7 entre Inca i Palma, 9 entre Palma i Marratxí, 9 entre Marratxí i Palma, 6 de metro Palma-Universitat, 7 de metro entre la Universitat i Palma i un, el de les 5 de l’horabaixa, Sa Pobla-Palma.


Vaga del SFM | Aquests són els horaris de tren pel Dimecres i el Dijous Bo

La previsió del temps

Aquest Dijous Bo no plourà. La previsió és de sol, tant pel Dimecres com pel Dijous Bo, tot i que a primera hora podia caure algun ruixat. Així, les màximes de nit queden frenades entre 8 i 10 graus.

AGENDA D’ACTES

Dimecres 17 de novembre:

-Exposició Ramadera: a partir de les 12 h. Lloc: plaça del Bestiar.

-XXVIII Concurs Morfològic del porc negre mallorquí: 12h. Lloc: plaça del Bestiar.

-Mercat tradiconal pagés: a les 17-22 h. Lloc: plaça del Bestiar, carrer de Bartomeu Coc, plaça d’Orient, carrers de la Sirena, Major, el Comerç, Bernat Salas, Miquel Duran, la Pau, l’Estrella, el Bisbe Llompart fins a l’estació de tren i plaça de la Quartera.

-Exposició d’empreses: de les 17-22 h. Lloc: plaça de Mallorca.

-Exposició de concessionaris de vehicles, camions i maquinària pesada: 17-22 h. Lloc: polígon industrial d’Inca.

-Inauguració del Dijous Bo: xeremiers i Revetlers des Puig d’Inca al tall de cinta inaugural a les 17.30 h. Lloc: plaça del Bestiar. A continuació, animació itinerant pel recorregut del mercat pagès a càrrec dels xeremiers i actuació dels Revetlers des Puig d’Inca. Lloc: des de la plaça del Bestiar fins a plaça d’Espanya.

-Inauguració de la mostra de comerç: organització Associació de Comerciants i Restauradors d’Inca. A les 18 h. Lloc: plaça de Mallorca.

-Lliurament del premi i inauguració de l’exposició del XXII Certmane d’Arts Plàstiques Dijous Bo 2021. La Constancia Centro Instructivo. Aforament limitat per ordre d’arribada. Activitat gratuïta a les 20 h. Lloc: Sa Quartera Centre d’Art.

-José Corbacho. ‘Ante todo mucha calma’. Entrades a la venda a les taquilles del teatre i al web www.teatreprincipalinca.com . A les 21 h. Lloc: Teatre Principal d’Inca.

Dijous 18 de novembre

-Mercat tradicional pagès. De 10-20 h. Lloc: plaça del Bestiar, carrer de Bartomeu Coc, plaça d’Orient, carrers de la Sirena, Major, el Comerç, Bernat Salas, Miquel Duran, la Pau, l’Estrella, el Bisbe Llompart fins a l’estació de tren i plaça de la Quartera.

-Mostra de comerç. Organització: Associació de Comerciants i Restauradors d’Inca. De 10-20 h. Lloc: plaça de Mallorca.

-Exposició de concessionaris de vehicles, camions i maquinària pesada. De 10-20 h. Lloc: polígon industrial d’Inca.

-Petir & Friends en Concert. Entrades a la venda a les taquilles del teatre i al web www.teatreprincipalinca.com. A les 20 h. CACIM. Lloc Teatre Principal d’Inca.

-Obertura de l’esposixió “L’esport a Inca”. Donació de la família Llabrés pertanyent a la col·lecció privada de Rafel Llabrés Fiol. Aforament limitat per ordre d’arribada. Activitat gratuïta. A les 9 h. Lloc: Biblioteca Municipal.

-Acte de cloenda del projecte “Un objecte, tres visions”, del Premi Ibermuseos d’Educació. Darrer dia per visitar l’exposició guanyadora del Premi Ibermuseos d’Educació. A les 18 h. Lloc Museu del Calçat i de la Indústria.

-Exposició ramadera. De 9.30-17.30 h. Lloc: plaça del Bestiar. Exposició i Concurs Morfològic de Porc Negre a càrrec de l’Associació de Ramaders de Porc Negre Mallorquí Selecte. Exposició de rapinyaires i exhibicions de vol. Mostra d’animals de ramaders locals a càrrec de la Cooperativa Pagesa d’Inca. Mostra d’aviram de races autòctones a càrrec d’ACAIB. Exposició de ca de bestiar a càrrec del Club Ca de Bestiar.

-Entrega de premis del XXVIII Concurs Morfològic del Porc Negre Mallorquí. A les 13 h.  Lloc: plaça del Bestiar.

18/11/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris