X

L’eclipsi parcial de la Lluna més llarg en segles

El seu pas a través de la part més fosca de l'ombra de la Terra es prolongarà aproximadament 3 hores, 28 minuts i 23 segons

19/11/2021

L’eclipsi parcial de la Lluna més llarg en segles

Partial Lunar Eclipse | Griffith Observatory.

Avui, coincidint amb la lluna plena, hi ha un eclipsi parcial de la Lluna, el més llarg en segles, en 580 anys exactament, amb una durada de poc més de 6 hores. El seu pas a través de la part més fosca de l’ombra de la Terra es prolongarà aproximadament 3 hores, 28 minuts i 23 segons.

L’eclipsi lunar de novembre, el segons d’engany, ha començat a Espanya exactament a les 7.02 (hora peninsular), moment en què la lluna estarà en la penombra terrestre. L’eclipsi parcial arrencarà a les 8.19, moment en què l’astre es fondrà amb la lluna. La màxima ocultació de la lluna, quan més visible serà l’eclipsi, serà a les 10.03 hores. L’eclipsi lunar tindrà una durada aproximada de 3 hores i 27 minuts i acabarà a les 13.04, moment en què la lluna sortirà de la penombra de la Terra.

L’eclipsi serà visible a l’oest d’Europa (on entra Espanya), a Àfrica, Amèrica, el Pacífic, Oceania i Àsia. Des de les Illes Balears no serà visible a causa de les condicions meteorològiques.

19/11/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris