X

Vifor Pharma compra l’empresa balear Sanifit per 375 milions d’euros

La farmacèutica suïssa està interessada en el medicament que desenvolupa Sanifit per tractar una patologia letal que afecta malalts renals en diàlisi

24/11/2021

Vifor Pharma compra l’empresa balear Sanifit per 375 milions d’euros

L’equip de Joan Perelló, CEO de Sanifit, ha desenvolupat, durant anys, una investigació que s’inicià la Universitat de les Illes. El resultat és un medicament ja en fase final de proves que serveix per evitar la calcificació vascular, que, explica Perelló, és un procés propi de l’envelliment però es pot disparar en persones amb malaltia renal.

El producte de Sanifit serà el primer medicament al món per tractar la calcifilaxi, una malaltia mortal que pateix l’1% de les persones en diàlisi. “Ara mateix no existeix cap producte amb investigació, en cap de les fases clíniques, per tractar calcificacions cardiovasculars en general i calcifilaxi en particular”, assegura Perelló. És per això que la farmacèutica suïssa Vifor Pharma ha comprat la biotecnològica balear per 375 milions d’euros.

Si les darreres proves són positives, el medicament per a la calcifilaxi podria arribar als pacients l’any 2024. Sanifit també fa proves per tractar, amb aquest medicament, la malaltia arterial perifèrica, que afecta les cames i provoca dolor i incapacitat.

24/11/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris