X

Així és el 25N de les internes de la presó de Palma

L'auditori del centre ha acollit un concert de Toñi Requena i Mavic Bush amb un missatge molt clar: "Decid ya basta" a les violències masclistes

25/11/2021

Així és el 25N de les internes de la presó de Palma

Una cinquantena d’internes de la presó de Palma han estat espectadores i partícips d’un concert molt especial. Toñi Requena i Mavic Bush havien de cantar al centre penitenciari el 25 de novembre de l’any passat, però un fals positiu va obligar a suspendre l’espectacle. Enguany, han pogut actuar davant un públic que esperava la seva visita des de feia un any gràcies a l’Institut Balear de la Dona (IB-Dona) , que ha ajudat aquest duet musical a transmetre un missatge de força i esperança a totes les dones de la presó. El resultat: el concert es repetirà el 8 de març.

Emocionades des del primer minut, amb una il·lusió continguda des de fa un any i molt contentes. Les internes de la presó de Palma han arribat tranquil·les i s’han assegut amb una butaca de distància entre elles, respectant les mesures sanitàries. Han rigut i han plorat amb la música de Toñi Requena, qui tenia un missatge molt clar per a elles.

“Decid ya basta” és el títol de la seva cançó contra la violència masclista. Un tema que empodera i directe que va escriure també per la seva pròpia experiència.

Mavic Bush posa la guitarra a les lletres de Toñi Requena i des d’un principi va veure la proposta d’IBDona com una oportunitat per a totes.

L’explicació de la composició de cada cançó del seu disc i una total transparència amb els seus sentiments han estat la clau per connectar amb tothom.

Una solidaritat que el director de la presó, Francisco José Baldonedo, ha valorat molt positivament, ja que moltes de les internes han patit també violència de gènere. Una realitat que no hem pogut constatar parlant directament amb elles perquè el centre penitenciari vol mantenir la seva intimitat.

25/11/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris